Preskocit navigáciu

Čiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovosti


Čiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovosti

V dňoch 21. a 22. septembra 2011, v súlade s Plánom prípravy 2. mechanizovanej brigády vo Výcvikovom roku 2011, príslušníci 2. mechanizovanej brigády plnili jednu z hlavných úloh III. výcvikového obdobia, čiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovosti, ktorý riadil zastupujúci náčelník štábu Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády podplukovník Ing. Jozef IVAN.
Témou čiastkového nácviku bolo uvedenie 2.mechanizovanej brigády do pohotovosti „ČERVENÝ“ a plnenie opatrení na ochranu síl „CHARLIE“ po vyhlásení čiastočnej mobilizácie Ozbrojených síl Slovenskej republiky.
Cieľom čiastkového nácviku bolo zdokonaliť činnosť dozorných Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády a jej priamo podriadených útvarov a jednotiek po prijatí rozkazu na zaradenie vojakov, zamestnancov a prostriedkov do skupín pri uvádzaní do pohotovosti a bojovej pohotovosti, dodržanie platných metodík, kontrola spôsobu prenikania rozkazov a nariadení k podriadeným útvarom a jednotkám a splnenie časových noriem.
Veliteľ 2. mechanizovanej brigády vo svojom vyhodnotení čiastkového nácviku skonštatoval, že úlohy a ciele stanoveného zamestnania boli splnené.


Čiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovostiČiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovostiČiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovostiČiastkový nácvik uvádzania 2. mechanizovanej brigády do pohotovosti a bojovej pohotovosti

Autor: npor. Ing. Pavol SIMKO , Foto: 2.mb a prlogp PO - Dátum: 22.09.2011
Čítanosť: 10112
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share