Preskocit navigáciu

Preskúšanie základných bojových zručností jednotlivca


Preskúšanie základných bojových zručností jednotlivca

    Dnes 12. októbra 2011 bolo v priestoroch Posádkového cvičiska a strelnice Ruská Nová Ves vykonané preskúšanie jednotlivcov veliteľstva 2.mechanizovanej brigády zo zvládnutia základných bojových zručností v zmysle pomôcky SPJ-3-7/Vševojsk.
     Zamestnanie riadil náčelník štábu 2.mb podplukovník Ing. Ján STAVROVSKÝ. Cvičiaci boli preskúšaní zo šiestich vybraných oblastí –streleckej, ženijnej, poradovej, taktickej a riadiacej oblasti. Nesmela chýbať ani zdravotnícka príprava, na ktorú sa v dnešnej dobe kladie veľký dôraz. Medzi témy, ktoré museli cvičiaci zvládnuť patrilo z taktickej prípravy vykonanie zaistenia a vytvorenie kruhovej obrany, zo ženijnej prípravy roznet ohňom, ďalej nasledovalo preskúšanie z poradových cvikov a pohybov so zbraňou, streľba vo dvojici z miesta a za pohybu a podávanie prvej pomoci.
    Dôraz bol kladený nie len na praktickú stránku, ale aj na teoretické vedomosti z už spomínaných oblastí, ktoré príslušníci veliteľstva brigády zúročili pri záverečnom písomnom preskúšaní. V rámci tohto zamestnania boli preverené aj zručnosti všetkých veliteľov priamo podriadených útvarov a jednotiek brigády.
   Všetci zúčastnení splnili stanovené kritéria požadovanej úrovne vycvičenosti v základných bojových zručnostiach. Riadiacimi na jednotlivých  pracoviskách boli ako najlepší hodnotení: pplk. Šíma, mjr. Draganovský, kpt. Brinček, npor. Herbst a rtm. Megela.


Preskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivcaPreskúšanie základných bojových zručností jednotlivca

Autor: DSV 2.mb , Foto: DSV 2.mb - Dátum: 12.10.2011
Čítanosť: 11024
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share