Preskocit navigáciu

Pripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakov


Pripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakov

     2. november je dňom Spomienky zosnulých, kedy si spomíname na našich blízkych , ktorí už nie sú medzi nami. Tento deň je pre mnohých smutnou spomienkou na odchod blízkeho človeka z tohto sveta. Aj príslušníci  Ozbrojených síl a ozbrojených zložiek posádky Prešov si dnes na vojenskej časti prešovského cintorína pripomenuli pamiatku na zosnulých vojakov, ktorí zahynuli v novodobých dejinách Ozbrojených síl ako aj vojakov, ktorí zahynuli počas I. a II. svetovej vojny.
    Pietneho spomienkového aktu sa okrem významných predstaviteľov mesta Prešov zúčastnili aj veliteľ 2.mechanizovanej brigády plukovník gšt. Karol NAVRÁTIL spolu s veliteľmi prešovských priamo podriadených zložiek brigády, hlavní predstavitelia útvaru vojenskej polície, vrtuľníkového krídla a hasičského záchranného zboru dislokovaných v posádke Prešov. 
       Smútok nad stratou vojakov počas svojej vojenskej kariéry, ako najväčšiu stratu pre veliteľa, vyjadril vo svojom príhovore plukovník NAVRÁTIL. Z pozvaných hostí predniesol príhovor primátor mesta Prešov JUDr. Pavel HAGYARI, ktorý vyjadril smútok nad obeťami nezmyselných vojen, ktoré si vyžiadali najviac ľudských životov.
      Po oficiálnej časti programu sa sprievod odobral k hrobom pplk. Ing. Ľubomíra BALUCHU a npor. Ing. Adriany JOPPOVEJ, ktorí zahynuli počas havárie lietadla AN-24 pri návrate z vojenskej operácie KFOR Kosovo. Spolu s pozostalými rodinnými príslušníkmi si položením vencov a zapálením sviečok uctili pamiatku na svojich bývalých kolegov príslušníci 2. mechanizovanej brigády.
Z pozvaných hostí sa spomienkového stretnutia zúčastnili: prednosta Obvodného úradu Prešov Ing. Stanislav KAHANEC, predstavitelia klubu generálov, predseda Zväzu vojakov SR – klubu Prešov pplk. v.v. Ing. Marián PALAI s členmi klubu Prešov, ako i najbližší príbuzní vojakov pochovaných na prešovskom cintoríne.


Pripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakovPripomíname si pamiatku našich zosnulých vojakov

Autor: DSV 2.mb, mjr. PaedDr. Michalov , Foto: DSV 2.mb - Dátum: 02.11.2011
Čítanosť: 10100
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share