Preskocit navigáciu

Návšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polície


Návšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polície

V uplynulých dňoch vykonal veliteľ síl UNFICYP Cyprus (Force Commander - FC) generálmajor Chao Liu spolu so svojím tímom kontrolu všetkých vojenských jednotiek a zložiek v jednotlivých sektoroch a na veliteľstve v Nikózii. Jednotku Vojenskej polície navštívil 10. novembra 2011.

V úvode pracovnej návštevy bol generálmajor Chao Liu Force Provost Marshal v krátkosti oboznámený o jednotke Vojenskej polície (Force Military Police Unit - FMPU), o jej personálnom zložení, jej hlavných úlohách a zodpovednostiach.

Následne mu boli ukázané priestory Vojenskej polície, kde mu bola okrem iného vysvetlená činnosť skupiny špeciálneho vyšetrovania. Po prehliadke priestorov Vojenskej polície sa generálmajor Chao Liu spolu so svojím tímom a vybranými príslušníkmi FMPU presunul na staré nikózske letisko, na ktorom mu bolo predvedené patrolovacie vozidlo so špeciálnou výbavou a kde si mohol aj prakticky vyskúšať meranie rýchlosti.

V priebehu pracovnej návštevy bola generálmajovi Chao Liu príslušníkom Vojenskej polície kpt. Ing. Milošom Petrovom odovzdaná plaketa riaditeľa Vojenskej polície.

V závere je potrebné podotknúť slová generálmajora Chao Liu, ktorý si vysoko cení prácu jednotky Vojenskej polície a obzvlášť slovenských a britských príslušníkov, pretože tieto krajiny majú profesionálnych príslušníkov Vojenskej polície vo svojich materských krajinách.


Návšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polícieNávšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polícieNávšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polícieNávšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polícieNávšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polícieNávšteva veliteľa síl UNFICYP v priestoroch jednotky vojenskej polície

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 22.11.2011
Čítanosť: 21197
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share