Preskocit navigáciu

Začínajú svoju vojenskú kariéru


Začínajú svoju vojenskú kariéru

      V tomto predvianočnom čase začalo svoju vojenskú kariéru v útvaroch 2.mechanizovanej brigády 14 novo regrutovaných profesionálnych vojakov, ktorí práve ukončili základný vojenský výcvik v  Prápore výcviku Martin. Súbežné prebiehal aj dôstojnícky kurz absolventov vysokých škôl v Liptovskom Mikuláši, po ktorého ukončení jeden z útvarov 2.mb získal novú tvar aj k dôstojníckemu zboru poručíka Mgr. Martina BAJTOŠA.
        Prvý adaptačný deň strávili novoprijatí profesionálni vojaci oboznamovaním sa s históriou útvarov 2.mb, ku ktorým boli ustanovený na výkon dočasnej štátnej služby. Rovnako im boli predstavení hlavní funkcionári útvarov 2.mb a ďalší kolektív, s ktorým budú odteraz prichádzať do kontaktu. Asimilačný proces na vojenské prostredie a pracovné podmienky však u nich potrvá ešte niekoľko mesiacov.

        Všetkých 15 vojakov prešlo výberovým konaním - regrutáciou, keďže mali záujem stať sa profesionálnym vojakom OS SR. Tento proces si vyžaduje splnenie viacerých dôležitých kritérií. Po ich splnení absolvujú vybraní dobrovoľníci základný vojenský výcvik a následne po ustanovení do konkrétnych funkcií  si dopĺňajú požadované odborné vzdelanie.


Noví príslušníci 2.mb

Autor: DSV 2.mb , Foto: 22.mpr - Dátum: 19.12.2011
Čítanosť: 11842
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share