Preskocit navigáciu

IX. reprezentačný ples veliteľa posádky Prešov


IX. reprezentačný ples veliteľa posádky Prešov

V piatok 13. januára 2012 sa v honosných priestoroch prestížneho prešovského hotela Dukla uskutočnil v poradí už IX. reprezentačný ples veliteľa posádky Prešov.
Pozvanie veliteľa prešovskej brigády, ktorý je zároveň veliteľom posádky, prijalo mnoho významných osobnosti súčasného vojenského života. Plukovník gšt. Karol NAVRÁTIL  mal tú česť privítať na svojom reprezentačnom plese zástupcu náčelníka generálneho štábu OS SR genpor. Jaroslava VÝVLEKA s manželkou, veliteľa pozemných síl OS SR genmjr. Jána SALAGANIČA s manželkou, zástupcu veliteľa PS OS  SR brig. gen. Ondřeja NOVOSADA s manželkou, veliteľa vrtuľníkového krídla plukovníka gšt. Miroslava KORBU s manželkou, riaditeľa vojenskej polície plukovníka Jaroslava HAMARA s manželkou a v neposlednom rade i primátora mesta Prešov JUDr. Pavla HAGYARIHO. Pozvanie prijali aj členovia klubu generálov Slovenska žijúci v prešovskej posádke, medzi ktorými nechýbali bývalí velitelia prešovskej brigády genmjr. v.v. KOVÁČ, brig. gen. v.v. MEČÁR a bývalý náčelník generálneho štábu gen. Milan CEROVSKÝ s manželkou. Svojou prítomnosťou na plese potvrdili dobré vzťahy s veliteľom brigády nielen velitelia útvarov a rôt brigády, ale i predstavitelia rôznych firiem, s ktorými je brigáda celoročne v úzkej spolupráci.
Mladé talenty z prešovského tanečného klubu PKO Prešov otvorili kultúrny program plesu svojím štandardným tancom, ku ktorému sa zakrátko pridalo celé osadenstvo plesu. Kultúrny program hosťom spestrila aj dievčenská tanečná skupina „Bounce“, ktorá predviedla skupinovú choreografiu i sólové vystúpenie. Aby si mohli hostia nachvíľku vydýchnuť od tanca ujala sa spevu mužská spevácka skupina „ Suche karki“ a podľa želania zaspievala na ľudovú nôtu. Celý večer bavila tanca chtivých hostí hudobná skupina Faktor.
O polnoci prišlo na rad losovanie tomboly, v ktorej boli aj tento rok ukryté zaujímavé ceny. Napätie pri losovaní cien stupňoval moderátor npor. Dobrovič, no napokon každá z 24 cien našla svojho šťastného výhercu.
Vynikajúca atmosféra plesu pretrvala až do skorých ranných hodín, čo sa dalo čítať v tvárach pozvaných. Ale všetko sa raz končí a nám už zostáva len tešiť sa na jubilejný X. reprezentačný ples veliteľa posádky, ktorý sa uskutoční 11. januára 2013.

Fotogaléria IX.reprezentačného plesu veliteľa posádky Prešov



Autor: npor Ing. Jana Téglašiová - DSV 2.mb , Foto: DSV 2.mb, rpv 2.mb - Dátum: 16.01.2012
Čítanosť: 16699
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share