Preskocit navigáciu

Privítali sme našich hrdinov


Privítali sme našich hrdinov

     Na michalovskom námestí sme dnes privítali 148 vojakov, našich hrdinov, s pompou a slávou akú si skutočne zaslúžili. Od septembra minulého roku, niektorí dokonca už od júna, hrdo reprezentovali Ozbrojené sily SR v najnáročnejšej vojenskej operácii súčasnosti - ISAF Afganistan.

     "Zdá sa mi, akoby ubehlo len niekoľko dní od doby, kedy ste odchádzali do Afganistanu a navzájom sme sa uisťovali, že úlohy ktoré budú pred Vás postavené splníte so cťou. A čas beží tak rýchlo. Dnes tu stojíme znovu a nezostáva nám iné, než konštatovať, že to, čo bolo pred časom len v rovine nádejí, očakávaní a snahy sa stalo skutočnosťou. Tak ako aj Vaši predchodcovia, aj Vy ste dokázali, že ste skutoční profesionáli, ktorí sa nezľaknú náročných úloh a pretože sú dobre fyzicky, odborne i psychycky pripravení, zvládnu akúkoľvek úlohu so cťou," povedal vo svojom príhovore 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Jaroslav VÝVLEK.

     Vojakov prišli privítať aj hlavní prestavitelia miestnej samosprávy a štátnej správy. Viceprimátor Michaloviec Benjamín BANČEJ sa prihovoril k prítomným:  "Chrániť ľudí, chrániť mier, je dnes jednou z najdôležitejších úloh celého medzinárodného spoločenstva. Sme preto hrdí, že patríme k národom, ktoré si túto skutočnosť nielen uvedomujú, ale aj aktívne k obrane mieru pristupujú a to aj za hranicami svojej vlasti."

     V Afganistane plnili nastúpení vojaci úlohy obrany a ochrany základní Kandahar Airfield a Tarin Kowt, ale aj ďalšie náročné úlohy napomáhajúce k obnove krajiny a odovzdávaniu zodpovednosti za bezpečnostnú situáciu do rúk afganskej vlády.  

    

    


Slávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v MichalovciachSlávnostné privítanie jednotiek ISAF v Michalovciach

Autor: npor. Michal VAJDA , Foto: npor. Michal VAJDA - Dátum: 30.03.2012
Čítanosť: 8278
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share