Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Michalovská železničná stanica „zazelenala“


Michalovská železničná stanica „zazelenala“
     Nie len s príchodom jari, ale aj po obsadení tristo vojakmi dnes železničná stanica v Michalovciach dostala nádych zelenej farby. Tak ako každý rok sme na nej vykonávali výcvik v preprave po železnici pod dozorom Centra vojenskej dopravy.
      Vojaci sa na stanici oboznámili s organizáciou a bojovým zabezpečením vojenských prevozov a transportov a prakticky si vyskúšali výstavbu rampy UNOR (univerzálna nakladacia oceľová rampa). Jednotlivé elementy rampy vážiace až 200kg michalovskí vojaci prenášali a poskladali do funkčného celku behom chvíle a s úsmevom na tvárach. Všetci vodiči a ďalší určení funkcionári sa precvičili v nasúvaní techniky na železničné vagóny a jej upevňovaní.
     Dnešné zamestnanie oživilo návyky ktoré sme v nedávnej minulosti získavali pri reálnych prepravách do výcvikových priestorov aj niekoľkokrát za rok. Dúfame že v budúcnosti sa michalovská železničná stanica „zazelená“ čoraz častejšie – na intenzívny výcvik vo výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť sa predsa teší každý vojak.    

Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: npor. Michal VAJDA , Foto: npor. Michal VAJDA - Dátum: 03.05.2012
Čítanosť: 12311
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share