Preskocit navigáciu

Veliteľská inšpekcia v Afganistane


Veliteľská inšpekcia v Afganistane

Veliteľská inšpekcia veliteľa 2. mechanizovanej  brigády jednotiek v Tarin Kowte

V rámci rotácie príslušníkov SLOVCON  v operácii ISAF v Afganistane navštívil veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Karol NAVRÁTIL príslušníkov strážnej čaty, ktorá je zložená z príslušníkov veliteľstva 2. mechanizovanej brigády a 21. zmiešaného mechanizovaného práporu.
Veliteľ brigády v sprievode odchádzajúceho veliteľa NSE (National Support Element) podplukovníka Róberta PLÁVKU a jeho nástupcu podplukovníka Mariána MAKAYA sa priamo na strážnych pozíciách presvedčil o náročnej a vysoko zodpovednej práci slovenských vojakov v tejto vojenskej operácii na vojenskej základni v Tarin Kowte.
Počas prijatia u veliteľky vojenskej základne MNB-TK (Multinational base) wingcommander (podplukovníčka) Catherine WILLIAMS, veliteľ 2.mb poďakoval veleniu základne za spoluprácu a podporu našich vojakov.
Veliteľka základne  nešetrila slovami chvály na našich vojakov, vyjadrila veľkú spokojnosť nad ich prácou a vysoko ocenila ich profesionálny, ľudský a trpezlivý prístup v tak náročnej práci ako je zabezpečenie Force Protection kempu HOLLAND a celej základni v Tarin Kowte. Austrálsky dôstojník FPA (Force Protection Authority) zodpovedný za ochranu kempu a slovenskí dôstojníci BDOC (Base Defence Operation Centre) prezentovali zabezpečenie komplexnej ochrany koaličných síl na tejto základni.
Súčasťou veliteľskej inšpekcie bola aj návšteva príslušníkov 5. CSS (Combat Service Support) kandaku (práporu) 4. brigády ANA (Afgánska národná armáda), ktorých mentorujú naši príslušníci MAT (Military Advisory Team - bývalý OMLT), 15 príslušníci SVaP OS SR a piati príslušníci US Army Národnej Gardy náčelník štábu 5. kandaku, prostredníctvom veliteľa 2. mechanizovanej brigády, tlmočil predstaviteľom OS SR poďakovanie za prácu a prístup pplk. Ivana BALOGA a jeho tímu k príslušníkom Afgánskej armády. V ďalšom sa oboznámil s poslaním a prácou dvoch príslušníkov SLOVCONU PRT (provintion reconstruction team), ktorí pôsobia v rámci austrálskeho PRT na území provincie Uruzgan. Ocenil ich vysoko profesionálnu prácu na jednotlivých projektoch pomoci afgánskemu ľudu.
Veliteľ 2. mechanizovanej brigády sa v ďalších dňoch oboznámi s operačnou úlohou príslušníkov strážnej jednotky KAF,  multifunkčnej ženijnej roty, EOD tímu a Národného podporného prvku, ktorí pôsobia na vojenskej základni KAF v Kandaháre.


VVVVVVVVVVV Veliteľská inšpekcia v Afganistane

Autor: 2.mb - Dátum: 11.06.2012
Čítanosť: 12036
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share