Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

"Domovákom" pripravili vojaci z 22. mechanizovaného práporu športový deň


     V sobotu 16. júna sme na Posádkovej strelnicu poruba pod Vihorlatom privítali takmer stovku chovancov Detského domova Michalovce v sprievode vychovávateľov a riaditeľstva domova.         
     "Zaujímavú športovú akciu s krycím názvom "Hravo a zdravo" sme ponúkli riaditeľke detského domova ešte v novembri minulého roka, keď sme boli deklarovať spoluprácu a naplánovali aktivity na výcvikový rok 2012. Odvtedy sme už zrealizovali zbierku a nákup umývačky riadu pre jeden zo satelitných domov a deti sme privítali v kasárňach na Trojkráľovej detskej omši." priblížil kpt. Dušan SKONC, hlavný organizátor podujatia, vo svojom úvodnom vystúpení.
     Športuchtivé deti sme však nezdržiavali dlhými príhovormi a po predstavení disciplín mohlo zápolenie medzi jednotlivými skupinkami začať. Chovanci si zmerali sily na desiatich viac či menej vojenských stanovištiach ako napríklad prekážková dráha, hod granátom na presnosť či prekonávanie labirintu s pingpongovou loptičkou na lyžici. Najnáročnejšou bola asi disciplína "stonožka" v ktorej uspeli len tímy s jednotným krokom a dostatočnou dávkou trpezlivosti.
     Na obed už riadiaci zo všetkých stanovíšť hlásili ukončenie súťaží a vyhladovaným deťom sme v pravej poľnej jedálni mohli servírovať guláš. Bolo ozaj zaujímavé sledovať s akou disciplínou každé dieťa čakalo na svoju porciu a ešte disciplinovanejšie sa správali počas jedenia. Po krátkej diskotéke ktorá sa neplánovane vyvinula pri jedálenskom stane sme využili ponuku gréko-katolíckeho farára z Poruby pod Vihorlatom a faru s množstvom atrakcií sme doslova obsadili. Umožnili sme tak zároveň vyhodnocovacej skupine spracovať podklady pre vyhlásenie výsledkov.
     Keďže nebolo cieľom deti deliť na víťazov a porazených, ocenené boli všetky satelitné domy a jednotlivci, ktorí vzhľadom k svojmu veku ukázali bojovnosť, zápal ale aj ducha fair play. Dovolím si tvrdiť, že pre "domovákov" vojaci z 1. mechanizovanej roty pripravili nezabudnuteľnú sobotu. Hlasné "hurá!", ktorým mali deti na záver ohodnotiť celé podujatie by totiž prehlušilo aj sirénu.

Fotogaléria z podujatia



Autor: npor. Michal VAJDA , Foto: npor. Michal VAJDA - Dátum: 18.06.2012
Čítanosť: 12431
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share