Preskocit navigáciu

Opäť sa stretneme s rodinami vojakov pôsobiacich v Afganistane


Opäť sa stretneme s rodinami vojakov pôsobiacich v Afganistane

Rodina je základnou stavebnou bunkou spoločnosti, a preto je nanajvýš dôležité, aby správne fungovala, čo v súčasnej dobe nie je vôbec jednoduché. Povolanie profesionálneho vojaka jedného či niekedy oboch partnerov kladie na rodinu ešte väčšie nároky na odolnosť voči rozpadu, práve z dôvodov veľmi pravdepodobného dlhodobého odlúčenia vojaka od rodiny.

 Pre zmiernenie dopadov odlúčenia vojaka od rodiny počas jeho nasadenia v zahraničnej operácii, v rámci programov pre rodiny v OS SR, sme si aj tentokrát pripravili pre rodiny aktuálne nasadených vojakov v operácií ISAF Afganistan neformálne stretnutie, ktoré sa uskutoční 25.augusta 2012 v priestoroch Sokolovských kasární prešovskej posádky.

Uvedené stretnutie ma za cieľ nie len informovať rodiny vojakov o úlohách, ktoré ich blízky v operácií plnia, ale aj ozrejmiť možné poradenstvo rodinám zo strany OS SR v oblasti právnej, duchovnej, psychologickej či iných požadovaných oblastiach. Súčasťou pripraveného programu bude aj prednáška vojenského psychológa o aspektoch a možných prejavoch odlúčenia jedného z partnerov od rodiny. Pre záujemcov  je pripravená bohoslužba za zdravie vojakov v Afganistane.  

Nezabúdame ani na najmenších, pre ktorých je pripavený zaujímavý program vrátane špotrových aktívít. Detičky budú mať možnosť nakresliť obrázok či napísať list pre tatina do Afganistanu, ktorý bude nasledne zaslaný do operácie.   V prípade priaznivého počasia je pre rodiný pripravené opekanie pri ohníku.

Všetky rodiny srdečne pozývame.

Tešíme sa na stretnutie s Vami.



Autor: npor. Jana Téglašiová , Foto: ilustračné - Dátum: 20.08.2012
Čítanosť: 9436
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share