Preskocit navigáciu

Úspešná spolupráca vojenských policajtov


Úspešná spolupráca vojenských policajtov

Vojenskí policajti zo Slovenska a Českej republiky v poslednom období veľmi úspešne spolupracujú. Nielen v rámci mnohonárodného práporu vojenskej polície NATO /MNPBAT/, kde pôsobia spoločne so svojimi poľskými a chorvátskymi kolegami, ale aj v rámci mnohých dvojstranných aktivít. Práve túto obojstranne výhodnú spoluprácu vyzdvihol riaditeľ Vojenskej polície plukovník Jaroslav Hamár pri stretnutí s novým náčelníkom oddelenia prípravy Odbornej školy vojenskej polície vo Vyškove podplukovníkom Liborom Daněkom a jeho predchodcom podplukovníkom Lubomírom Wenzlom. Obaja navštívili riaditeľstvo Vojenskej polície v Trenčíne.

„Som rád, že slovenskí vojenskí policajti absolvovali prípravu spoločne s českými kolegami vo Vyškove a v súčasnosti s nimi a zástupcami USA, Francúzska, Portugalska a Rumunska pomáhajú pripravovať nových príslušníkov afganskej polície v rámci ich Národného výcvikového centra vo Wardaku. Na veľmi dobrej úrovni je aj spolupráca a výmena skúseností medzi psovodmi vojenských polícií oboch krajín. Rovnako aj medzi školou vojenskej polície vo Vyškove a naším Centrom výcviku a kynológie Vojenskej polície vo Vlkanovej – Hronseku,“ zdôraznil plukovník Hamár.

Práve na Horehronie viedla ďalšia cesta českých hostí. Podplukovník Daněk pripomenul, že v najbližšom období by chceli ešte viac zintenzívniť spoluprácu oboch zariadení. Okrem iného aj vzájomnou výmenou inštruktorov.


Úspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtovÚspešná spolupráca vojenských policajtov

Autor: Jozef Žiak , Foto: Jozef Žiak - Dátum: 11.12.2012
Čítanosť: 18601
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share