Preskocit navigáciu

Slávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku Martin


Slávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku Martin

V piatok 14. decembra 2012 sa za prítomnosti náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka a veliteľa Síl výcviku a podpory OS SR brigádneho generála Ľubomíra Svobodu v Martine uskutočnil akt zloženia vojenskej prísahy a slávnostné vyradenie 94 čakateľov (z toho 7 žien) prípravnej štátnej služby.

V prvých troch týždňov sa čakatelia adaptovali do nového vojenského prostredia, neskôr sa naučili ovládať ručné zbrane používané v Ozbrojených silách Slovenskej republiky, čo zavŕšili kvalifikačnou streľbou zo Sa vz. 58 počas vyvedenia vo VPVO Lešť. Nakoniec museli zvládnuť základy taktiky jednotlivca a malej jednotky, ale okrem iného aj základy spojovacej či zdravotníckej prípravy. Vedomosti a zručnosti nadobudnuté počas celého základného vojenského výcviku aplikovali do praxe v priebehu záverečného komplexného výcviku v Posádkovom cvičisku Sučany.

Počas slávnostného vyradenia udelil veliteľ Práporu výcviku podplukovník Roman Petrík najlepšiemu vojakovi základného vojenského výcviku Martinovi Šiškovi disciplinárnu odmenu „zápis do vojenskej kroniky“.

„Máte pred sebou dlhú cestu na to, aby sa Vaša kariéra profesionálneho vojaka čím ďalej, tým viac zdokonaľovala. Verím, že i naďalej, vo svojich materských útvaroch budete prehlbovať svoje schopnosti pri plnení stanovených úloh“, zdôraznil v závere príhovoru náčelník GŠ OS SR generálporučík Peter Vojtek. Po vykonaní slávnostného pochodu starší kaplán poručík Ján Ostapčuk požehnal ich neľahkú cestu profesionálnych vojakov OS SR.


Slávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku MartinSlávnostné vyradenie čakateľov základného vojenského výcviku v Prápore výcviku Martin

Autor: OS SR - kpt. Marián Sobčák , Foto: OS SR - rtm. Roman Žifčák - Dátum: 14.12.2012
Čítanosť: 18103
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share