Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Vojaci 2. mechanizovanej brigády pomohli v núdzi


Vojaci 2. mechanizovanej brigády pomohli v núdzi

Pomoc pri uhasení horiaceho auta nezištne poskytli vojaci z 2. mechanizovanej brigády 29. januára pri Vranove nad Topľou počas cesty do Prešova.

Hovorí sa: „V núdzi poznáš priateľa.„ Známe príslovie sa potvrdilo aj v utorok ráno, keď vodič služobného autobusu prevážajúci vojakov 2.mechanizovanej brigády do posádky Prešov, zbadal na ceste pred Vranovom nad Topľou pri krajnici zastavovať horiaci osobný automobil. Nik okrem presúvajúcich sa vojakov nemal vôľu zastaviť a pomôcť nešťastnej vodičke osobného auta, ktoré sa z neznámych príčin rozhorelo.
Pre skupinu vojakov z michalovskej a trebišovskej posádky to jednoznačne znamenalo pomôcť. Ani chvíľu neváhali zastaviť a ako prvý poskytnúť pomoc bezradnej vodičke.
Plamene šľahajúce spod kapoty auta boli čoraz intenzívnejšie. Vojaci prešovskej brigády použili všetky hasiace prístroje služobného autobusu na uhasenie horiaceho automobilu. Keďže ďalšia pomoc bola v nedohľadne a z oblasti uloženia motora a batérie naďalej vyšľahovali silnejúce plamene, vojaci v snahe zabrániť väčším škodám bez zaváhania otvorili rozhorúčenú kapotu a oheň uhasili snehom z okolia cesty. Na ceste pomaly vznikal chaos, ktorý zhoršoval dym z horiaceho auta.
Aby sa predišlo ďalším škodám a ohrozeniu ´ďalších osôb na komunikácií, vojaci od prvej minúty usmerňovali prejazd ohrozeným úsekom na profesionálnej úrovni až do prevzatia regulácie príslušníkmi okresného riaditeľstva policajného zboru vo Vranove nad Topľou.

Koniec dobrý, všetko dobré. Na šťastie sa pri tejto neobvyklej nehode nik nezranil. Vodička napoly obhoreného auta vyviazla bez zranení, rovnako ako pomáhajúci vojaci. Úprimne ďakovala vojakom za nezištnú pomoc, ktorú jej poskytli a tak zachránili vozidlo, aby nezhorelo do tla.
Meškanie na plánované zamestnanie v posádke Prešov, veliteľ brigády plukovník Michalko vojakom ospravedlnil so slovami: „Som rád, že sa na konanie príslušníkov brigády môžem kedykoľvek spoľahnúť. Situáciu vyhodnotili správne nie len ako vojaci, ale hlavne ako ľudia, a to je dôležité. Teší ma, že aj takýmto spôsobom napĺňajú poslanie profesionálneho vojaka - pomáhať a chrániť obyvateľov Slovenskej republiky.“


Vojaci brigády pomohli v núdziVojaci brigády pomohli v núdziVojaci brigády pomohli v núdziVojaci brigády pomohli v núdzi

Autor: npor. Vajda - 22.mpr, npor.Téglašiová - 2.mb , Foto: npor. Vajda - 22.mpr - Dátum: 30.01.2013
Čítanosť: 149145
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share