Preskocit navigáciu

Úspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnín


Úspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnín

Celkovo už piaty kurz v poradí pod názvom ,,Špecialista na prieskum na prítomnosť výbušných prostriedkov (EOR)” príslušníkov ozbrojených síl SR skončil 8. februára 2013 záverečnou teoretickou a praktickou skúškou, ktorú v súlade s platnou Koncepciou EOD Ozbrojených síl SR absolvovalo 12 účastníkov kurzu.

Dvanásť príslušníkov výcviku EOR (6 príslušníkov 22.mechanizovaného práporu v Michalovciach, 4 príslušníci rožňavského práporu RCHBO, 1 príslušník samohybného delostreleckého oddielu a 1 príslušník ženijnej roty) splnilo podmienky pripustenia k záverečnej skúške absolvovaním záverečného testu a zúčastnili sa náročnej praktickej skúšky pod dohľadom skúšobných komisárov z Národného centra EOD Nováky a ženijnej roty. Účastníci kurzu po úspešnom absolvovaní skúšky získali certifikát o splnení podmienok stanovených STANAG 2389.
Najlepšie hodnotenie záverečnej skúšky dosiahli npor. Peter UJHÁZY z práporu RCHBO Rožňava, rtn. Štefan MIŠKO zo ženijnej roty a rtm. Jaroslav DEMČÁK od samohybného delostreleckého oddielu.

Všetci absolventi výcviku úspešným vykonaním skúšok potvrdili získané vedomosti a praktické návyky a sú pripravení zabezpečovať zvýšené operačné schopnosti vlastných jednotiek vo vojenských i nevojenských operáciách na vlastnom území a aj mimo územia SR v ochrane proti výbušným prostriedkom.


Úspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnínÚspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnínÚspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnínÚspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnínÚspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnín 2Úspešne certifikovaní na prieskum prítomnosti výbušnín 2

Autor: žr/2.mb, npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: žr/2.mb - Dátum: 08.02.2013
Čítanosť: 7071
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share