Preskocit navigáciu

Veliteľ rozvíja spoluprácu s vojenskými subjektmi posádky Prešov


Veliteľ rozvíja spoluprácu s vojenskými subjektmi posádky Prešov

Prvé tohtoročné stretnutie veliteľa 2. mechanizovanej brigády a zároveň veliteľa posádky Prešov plukovníka Martina Michalka s hlavnými funkcionármi vojenských subjektov posádky Prešov sa uskutočnilo dnes 4. marca 2013 na pôde veliteľstva 2. mechanizovanej brigády.
Na pracovnom stretnutí s veliteľom posádky sa zúčastnili veliteľ Vrtuľníkového krídla Prešov, riaditeľ Úradu finančného zabezpečenia, veliteľ Vojenskej polície Prešov, zástupca veliteľa Práporu logistickej podpory, veliteľ roty Rádiotechnického prieskumu Prešov, veliteľ opravovne LPIS opravárenského práporu Martin, náčelník Regrutačnej skupiny a vedúci Strediska prevádzky objektov Prešov.
Veliteľ posádky Prešov zúčastnených srdečne privítal spolu s náčelníkom štábu brigády podplukovníkom Jánom Stavrovským. Cieľom stretnutia bolo v prvom rade oboznámiť zúčastnených s plánovanými aktivitami brigády v posádke Prešov vo výcvikovom roku 2013 a zvážiť možnosti vzájomnej spolupráce zúčastnených subjektov. Veliteľ posádky položil dôraz na pripravovanú, už tradične každoročnú aktivitu, streleckú súťaž veliteľa 2. mechanizovanej brigády, ktorá sa uskutoční 31. mája 2013 v priestoroch posádkového cvičiska a strelnice v Ruskej Novej Vsi. Program streleckej súťaže plánuje veliteľ posádky obohatiť o aktivity pre najmenších v rámci blížiaceho sa „Dňa detí.“ Ďalším bodom stretnutia bolo prejednanie efektívnosti využívania posádkového cvičiska a strelnice Ruská Nová Ves, ktorú všetky súčasti prešovskej posádky využívajú.
Vedúci Strediska prevádzky objektov Prešov Ing. Juraj Sidorjak, v krátkosti oboznámil zúčastnených s reorganizáciou Ministerstva obrany SR v súvislosti so zmenou podriadenosti všetkých Stredísk prevádzky objektov. Taktiež poukázal na spôsob zabezpečovania drobnej údržby a poskytovania služieb pre posádku Prešov v roku 2013.
Svojimi slovami zaujal aj major Erik Lehotský, zástupca veliteľa Práporu logistickej podpory Prešov, ktorý zúčastnených informoval o zriadení Regionálneho strediska naturálneho odievania. Okrem iného v krátkosti poukázal na jeho prevádzkový poriadok a spôsob predaja či nákupu výstrojných súčiastok.
V závere stretnutia veliteľ posádky plukovník Michalko poďakoval lídrom prešovských subjektov za účasť a vyjadril svoje presvedčenie v dobrú spoluprácu aj v nasledujúcom období.


Veliteľ rozvíja spoluprácu s vojenskými subjektmi posádky PrešovVeliteľ rozvíja spoluprácu s vojenskými subjektmi posádky PrešovVeliteľ rozvíja spoluprácu s vojenskými subjektmi posádky PrešovVeliteľ rozvíja spoluprácu s vojenskými subjektmi posádky Prešov

Autor: por. Vojtašková - CIMIC 2.mb , Foto: por. Vojtašková CIMIC 2.mb - Dátum: 04.03.2013
Čítanosť: 9503
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share