Preskocit navigáciu

Vyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v Prešove


Vyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v Prešove

Náčelník štábu prešovskej 2. mechanizovanej brigády podplukovník Ján Stavrovský prijal 17. apríla na veliteľstve pracovnú návštevu príslušníkov ozbrojených zložiek Ukrajiny.

Cieľom návštevy ukrajinskej delegácie bola trojdňová inšpekcia vymedzenej oblasti na základe Viedenského dokumentu 2011 (VD´2011) v dohodnutých posádkach, ktorými boli podriadené prápory 2. mechanizovanej brigády - Trebišov a Michalovce.
 
Náčelník štábu brigády s funkcionármi štábu predstavil hosťom 2. mechanizovanú brigádu, stanovené ciele výcvikového roka a hlavné druhy bojovej techniky. Hlavný predstaviteľ ukrajinskej inšpekcie podplukovník Dmitrij Filippov spolu s podplukovníkom Aleksandrom Anankom, podplukovníkom Arturom Bujanovskim a podplukovníkom Aleksandrom Šapkinom sa zaujímali aj o úroveň jazykovej prípravy dôstojníckeho zboru, o počty personálu, ktorý má skúsenosť z plnenia úloh medzinárodného krízového manažmentu a percentuálnom zastúpení žien v radoch 2. mechanizovanej brigády.

Na základe Viedenského dokumentu sa účastnícke štáty zaviazali každoročne si navzájom vymieňať informácie o svojich vojenských silách, týkajúcich sa ich organizácie, počtov osôb, hlavných zbraňových systémov a techniky. Každý účastnícky štát má povinnosť prijať a právo vykonať inšpekciu alebo vyhodnocovaciu návštevu, pričom VD‘2011 presne stanovuje počet inšpekčných aktivít, ako aj ich priebeh.


Vyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v Prešove

Autor: npor. Stanislav Štefík , Foto: rtm. Rudolf Vaško - Dátum: 18.04.2013
Čítanosť: 8619
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share