Preskocit navigáciu

Výcvik ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády s ostrou ženijnou muníciou


Výcvik ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády s ostrou ženijnou muníciou

V termíne 23. – 25. apríla vo vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou plnili ženisti z Michaloviec jednu zo svojich najdôležitejších odborných výcvikových úloh tohto výcvikového roku.
Príslušníci ženijného odmínovacieho družstva a družstva ničenia objektov ženijnej roty si upevnili odborné vedomosti a praktické návyky pri práci s ostrou ženijnou muníciou. Cvičiaci vykonávali výpočty potrebných trhavín podľa pripravených prvkov a objektov pripravených na ničenie, pripravovali a zhotovovali roznetové siete, jednotlivo ničili protitankové míny v mínovom poli alebo vytvorili priechod v mínovom poli pomocou špeciálnych náloží. Vyvrcholením tohto výcviku bolo ničenie vybraných druhov bojovej techniky a munície.
Do výcviku boli v danej odbornosti začlenení všetci príslušníci ženijnej čaty deklarovanej do  22. mechanizovanej práporovej skupiny. Výcvik bol v plnej miere zameraný na reálne preverenie deklarovaných spôsobilostí, ktoré si jednotka počas doposiaľ vykonanej národnej prípravy osvojila. Tento krát si príslušníci ženijnej čaty aj ,,naostro,, precvičili svoje zručnosti pri práci s bojovou muníciou a dosiahli celkové výborné hodnotenie.


Výcvik ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády s ostrou ženijnou muníciouVýcvik ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády s ostrou ženijnou muníciouVýcvik ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády s ostrou ženijnou muníciouVýcvik ženijnej roty 2. mechanizovanej brigády s ostrou ženijnou muníciou

Autor: kpt. Ing. Martin OCILKA , Foto: kpt. Ing. Martin OCILKA - Dátum: 30.04.2013
Čítanosť: 7583
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share