Preskocit navigáciu

Súťaž o najlepšieho radistu brigády


Súťaž o najlepšieho radistu brigády

V priestoroch Sokolovských kasárni sa dňa 23. mája 2013 konal 3. ročník súťaže o „Najlepšieho radistu 2. mechanizovanej brigády vo výcvikovom roku 2013“, pod vedením náčelníka oddelenia bezpečnosti, ochrany informácií a komunikačných a informačných systémov majora Jaroslava Kožuška.
Súťaže sa zúčastnilo deväť súťažiacich zo všetkých podriadených jednotiek a práporov 2. mechanizovanej brigády. Účastníci súťaže mali možnosť overiť svoje  teoretické vedomosti z rádiovej prevádzky vedenej v slovenskom a anglickom jazyku, takticko-technických údajov spojovacích prostriedkov používaných v Ozbrojených silách SR, a  tiež popasovať sa s praktickými úlohami, pozostávajúcimi z príjmu telegramov vysielaných hlasom a pomocou Morseovej abecedy a prípravy ručných rádiových staníc na prevádzku.
Tohtoročným najlepším radistom sa stal desiatnik Milan Vataha, príslušník roty podpory velenia veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov. Druhým najlepším radistom sa stal slobodník Peter Fertaľ, príslušník roty podpory velenia práporu logistickej podpory Prešov a na treťom mieste sa umiestnil desiatnik Tomáš Čerhit, taktiež príslušník roty podpory velenia veliteľstva 2. mechanizovanej brigády. Prvých troch najlepších radistov ocenil veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník Martin Michalko.


Súťaž o najlepšieho radistu brigádySúťaž o najlepšieho radistu brigádySúťaž o najlepšieho radistu brigádySúťaž o najlepšieho radistu brigádySúťaž o najlepšieho radistu brigádySúťaž o najlepšieho radistu brigádySúťaž o najlepšieho radistu brigády

Autor: rtm. Marek Valovič , Foto: rtm. Marek Valovič - Dátum: 24.05.2013
Čítanosť: 8501
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share