Preskocit navigáciu

Komplexná kontrola samohybného delostreleckého oddielu


Komplexná kontrola samohybného delostreleckého oddielu
Preveriť stav pripravenosti michalovského samohybného delostreleckého oddielu (shdo) na plnenie úloh vo všetkých oblastiach prípravy za obdobie prebiehajúceho výcvikového roku 2013, bolo cieľom komplexnej kontroly, ktorá sa uskutočnila v dňoch 16. a 17. mája 2013.
V úvodnej časti veliteľ shdo podplukovník Andrej Staško informoval kontrolnú skupinu, pod vedením vedúceho kontrolnej skupiny, zástupcu veliteľa 2. mechanizovanej brigády Prešov plukovníka Jána Parimuchu, o stave pripravenosti, plnených úlohách a výcviku v oblastiach velenia a riadenia, personálneho manažmentu, pohotovosti a bojovej pohotovosti, rozvoja ozbrojených síl, výcviku veliteľov a štábov, ako aj logistiky a zdravotnej služby. Kontrolná skupina, zložená z príslušníkov veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov, sa potom oboznámila so stavom techniky a s výcvikom prebiehajúcim u jednotiek oddielu s ohľadom na úroveň spôsobilostí samohybného delostreleckého oddielu v procese prípravy na certifikáciu mechanizovanej práporovej skupiny u  palebných a prieskumných jednotiek v nasledujúcom období výcvikového roka 2013. Mechanizovaná práporná skupina je jednou z hlavných priorít OS SR vo výcvikovom roku 2013.

Komplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddieluKomplexná kontrola samohybného delostreleckého oddielu

Autor: por. Mgr. Martin ZAJAK , Foto: čat. Ing. Marián MARCIN - Dátum: 16.05.2013
Čítanosť: 7452
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share