Preskocit navigáciu

Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“


Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“

V piatok 31. mája sa v priestoroch Posádkového cvičiska a strelnice v Ruskej Novej Vsi uskutočnil v poradí už 6. ročník streleckej súťaže o Putovný pohár veliteľa 2. mechanizovanej brigády. Tento ročník bol obohatený o streleckú súťaž novinárov s názvom „Novinárska strela 2013“, ktorej sa zúčastnilo dvanásť súťažiacich novinárov akreditovaných v prešovskej regionálnej organizácii Slovenského syndikátu novinárov. Streleckú súťaž svojou prítomnosťou podporil veliteľ Pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej Novosad.
 Pozvanie veliteľa brigády overiť si svoje zručnosti v streľbe z ručných zbraní, pištole vzor 82 a samopalu vzor 58, prijalo 19 družstiev nielen z prešovskej posádky a priamo podriadených práporov a jednotiek brigády. Aktívne sa zapojilo aj družstvo policajného zboru a mestskej polície, družstvo prešovských hasičov, prešovský klub Zväzu vojakov a výsadkárov vo výslužbe. Šancu nominovať svoje súťažné družstvá využili obce Ruská Nová Ves a Kamenica nad Cirochou, v extraviláne ktorých majú ozbrojené sily svoje výcvikové zariadenia. Rovnako aj primátor mesta Prešov, rektor Prešovskej univerzity, prednosta prešovského obvodného úradu, generáli žijúci v prešovskej posádke, krajskí a okresní riaditelia policajného zboru a hasičského a záchranného zboru neodmietli pozvanie a ako čestní hostia svojou prítomnosťou podporili jednu z významných spoločenských aktivít organizovaných ozbrojenými silami v prešovskej posádke.
 Po úvodnom slove veliteľa brigády bola pre súťažiacich a hostí pripravená dynamická ukážka výcviku prieskumnej roty prešovskej brigády.
 Po štvorhodinovom streleckom súboji zo samopalu na terč s kruhmi na 100 metrovú vzdialenosť a streľbe z pištole na nekrytú figurínu s kruhmi vzdialenú 25 metrov sa začali na výsledkovej tabuli rysovať prvé čísla naznačujúce víťaza.
  V popoludňajších hodinách zástupca veliteľa brigády plukovník Ján Parimucha vyhlásil oficiálne výsledky súťaže. Na treťom mieste sa umiestnilo družstvo veliteľstva 2. mechanizovanej brigády. Druhé miesto získalo družstvo ženijnej roty z Michaloviec a prvé miesto, ako aj Putovný pohár veliteľa brigády získalo družstvo samohybného delostreleckého oddielu Michalovce. Delostrelci svojim víťazstvom obhájili prvenstvo z minulého roku. V streleckej súťaži novinárov s názvom „Novinárska strela 2013“ tretie miesto obsadil pán Jozef Jurčenko z TV Markíza. Druhé miesto si vystrieľala pani Diana Semanová z Rádia Prešov. Víťazom v novinárskej kategórii sa stal pán Miroslav Mudrák, seniorský člen Slovenského syndikátu novinárov.
„Takýchto príležitostí na vzájomné stretnutia nás vojakov s predstaviteľmi štátnej správy, samosprávy a ctenou obcou novinárov nebýva počas roka veľa. Som rád, že práve na pôde Ozbrojených síl Slovenskej republiky v posádke Prešov sme sa mohli stretnúť a prežiť nezvyčajné dopoludnie,“ zhodnotil veliteľ brigády streleckú súťaž. Zároveň vyslovil želanie, aby sa súťažiaci v podobnom počte stretli aj v budúcom ročníku súťaže o Putovný pohár veliteľa 2. mechanizovanej brigády a „Novinárskej strely“.


Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“Strelecká súťaž o Putovný pohár veliteľa brigády a „Novinárska strela 2013“

Autor: mjr. Jozef MICHALOV , Foto: šbnrtm. Miroslav FERENC - Dátum: 05.06.2013
Čítanosť: 8732
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share