Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach


Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach
Viac ako tristo detí z materských a základných škôl z Michaloviec a širokého okolia (Sobraniec, Veľkých Kapušian či Sniny) prišli 7. júna na Deň otvorených dverí, ktorý pri príležitostí medzinárodného dňa detí pre nich pripravili príslušníci Samohybného delostreleckého oddielu (shdo).
Je už tradíciou, že dvakrát ročne sa v shdo koná deň otvorených dverí, v rámci ktorého má verejnosť možnosť bližšie spoznať život a prácu profesionálneho vojaka, vojenskú techniku a možnosť si zašportovať.
 Nezabudnuteľné chvíle prežili deti aj dnes, pri statických a dynamických ukážkach. Tiež mali možnosť vyskúšať, ako sa pohybuje diaľkovo ovládaný odmínovací systém Božena po teréne, koľko miesta je v bojovom vozidle pechoty (BVP), ako zasahuje hasičské družstvo pri požiari a ako sa v rámci sebaobrany vojaci pripravujú a zdokonaľujú. V tento deň samozrejme nechýbali ani športové aktivity, ako hod granátom, preťahovanie lanom či box, ktoré boli odmenené sladkosťami a vojenskými odznakmi. Tie ako prekvapenie pre najmenších pripravili vojaci.
 Bohatý program pre deti pripravili príslušníci samohybného delostreleckého oddielu, príslušníci ženijnej roty 2.mechanizovanej brigády, príslušníci vojenskej polície a personál z Regrutačného strediska v Košiciach, za čo im patrí veľké poďakovanie.
 

Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach Deň otvorených dverí v Duklianskych kasárňach

Autor: por. Mgr. Simon CZAP , Foto: čat. Ing. Marián MARCIN - Dátum: 07.06.2013
Čítanosť: 8323
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share