Preskocit navigáciu

V streleckej súťaži „Memoriál poručíka Dušana Paľucha“ úspešní aj príslušníci brigády


V streleckej súťaži „Memoriál poručíka Dušana Paľucha“ úspešní aj príslušníci brigády

Aj tento rok si príslušníci vrtuľníkového krídla v Prešove uctili pamiatku zosnulého kolegu, ktorý tragicky zahynul pri páde vojenského špeciálu An–24 v roku 2006 pri návrate z misie. Na jeho počesť sa dňa 27. júna 2013 konal už VII. ročník memoriálu Dušana Paľucha.

Memoriálu sa zúčastnilo šesťdesiatsedem strelcov začlenených do 18 družstiev z útvarov Ozbrojených síl SR, Vojenskej polície, Policajného zboru SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže SR, Colnej správy SR, Zväzu vojakov SR a Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku Lešť.
Svoju mušku si strelci preverili na šiestich streleckých parkúroch z krátkej aj dlhej zbrane, pričom museli vystreliť minimálne deväťdesiatdeväť rán.

V kategórii jednotlivcov zvíťazil mjr. Mgr. Ľubomír Stanko z OR PZ SR Prešov, druhé miesto získal npor. Mgr. Peter Karniš z ÚŠZV Lešť a na treťom mieste sa umiestnil slob. Michal Hostovičak, príslušník ženijnej roty Michalovce, ktorá je priamo podriadená Veliteľstvu 2. mechanizovanej brigády.

Členovia súťažného družstva ženistov v zložení slob. Michal Hostovičák, des. Ján Lukáč, slob. Pavol Oklamčák a slob. Radovan Andrejov obsadili čestné štvrté miesto.

 Streleckú súťaž svojou návštevou poctila aj rodina zosnulého poručíka Dušana Paľucha, ktorá víťazom zablahoželala a odovzdala im vecné ceny.


V streleckej súťaži „Memoriál poručíka Dušana Paľucha“ úspešní aj príslušníci brigádyV streleckej súťaži „Memoriál poručíka Dušana Paľucha“ úspešní aj príslušníci brigády

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: vk Prešov - Dátum: 12.07.2013
Čítanosť: 7780
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share