Preskocit navigáciu

V núdzi poznáš priateľa


V núdzi poznáš priateľa

Túto životnú skúsenosť na vlastnej koži okúsil príslušník prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády, ktorý v týchto dňoch spolu so svojou priateľkou prežíva snáď najťažšie dni života. Po túžobnom očakávaní narodenia prvého potomka, dcérky Zary, bezprostredne po narodení, sa vážne skomplikoval jej zdravotný stav. Od chvíle narodenia je spolu so svojou mamičkou v odbornej starostlivosti lekárov detskej jednotky intenzívnej starostlivosti.
Nevyhnutnou súčasťou stabilizácie zdravotného stavu maličkej Zary je transfúzia krvi. Preto na výzvu otca Zary promptne zareagovali jeho kolegovia, príslušníci prieskumnej roty a veliteľstva 2. mechanizovanej brigády a 9. septembra štyridsiatka z nich v Národnej transfúznej stanici v Košiciach darovala najvzácnejšiu životnú tekutinu, ktorá poslúži pri záchrane novorodeniatok, ktorých narodenie sprevádzajú život ohrozujúce komplikácie.
Iniciátor tejto šľachetnej aktivity, otec maličkej Zary, aj týmto spôsobom vyjadruje veľké poďakovanie za prejav profesionality a predovšetkým priateľstva a ľudskosti všetkým, ktorí darovaním krvi a slovom povzbudenia stoja pri ňom v tak vážnej životnej situácii. Osobitné poďakovanie adresuje svojmu veliteľovi roty kapitánovi Mariánovi Brinčekovi a veliacemu poddôstojníkovi prieskumnej roty nadrotmajstrovi Jozefovi Prochyrovi, ktorí povzbudili svojich kolegov k pomoci pri záchrane nového života. Príslušníci prešovskej prieskumnej roty pri svojom odbornom výcviku aktívne spolupracujú s príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže v Košiciach, ktorí sa na podnet nadrotmajstra Jozefa Prochyru pridali k tomuto šľachetnému činu.


V núdzi poznáš priateľa

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: nrtm. Rastislav Ščurok - Dátum: 12.09.2013
Čítanosť: 6225
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share