Preskocit navigáciu

Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii


Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii
V rámci práporného taktického cvičenia bola na dnes, 10. októbra 2013, plánovaná bojová streľba deklarovaných súčastí 22.mprsk, ako jednej z oblastí, ktorá mala preveriť praktické zvládnutie zbraňových systémov cvičiacimi s použitím ostrého streliva.
 
V súlade s časovým priebehom bojovej streľby bola podľa operačnej situácie vykonaná streľba zo samohybných kanónových húfnic (ShKH vz.2000 ZUZANA) príslušníkmi 1. palebnej batérie samohybného delostreleckého oddielu z Michaloviec, s následnou streľbou z raketometu (RM vz. 70/85 MODULAR) raketometnej čaty raketometného oddielu Rožňava, na pripravené ciele nepriamou paľbou.
 
Činnosť jednotiek pokračovala podľa stanovených úloh určených v čiastkovom rozkaze, ktorý jednotkám zadefinoval úlohy operácie s cieľom zničiť zo severu útočiaceho nepriateľa a zabrániť jeho preniknutiu k osade Dačov Lom. Samotná bojová streľba však bola,  kvôli nepriazni počasia a najmä hustej hmle, s ohľadom na nemožnosť dodržania  stanovených pravidiel bezpečnosti pri streľbe, riadiacim cvičenia pozastavená.
 
Činnosť príslušníkov 22.mprsk, ďalej po splnení všetkých stanovených pravidiel istoty zbraní a po odobratí nespotrebovanej ostrej munície pokračovala v súlade s námetovou situáciou prTC s BS.

Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii Novocertifikovaná 22.mprsk opäť v akcii

Autor: 2.mb - Dátum: 10.10.2013
Čítanosť: 5880
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share