Preskocit navigáciu

Delostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfite


Delostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfite
Fyzickú kondíciu si príslušníci Samohybného delostreleckého oddielu preverili 20. septembra v Michalovciachv rámci Športového dňa veliteľa oddielu.
 
Príslušníci oddielu si okrem stolného tenisu a hokejbale zmerali sily aj v crossfite, ktorý mal v rámci 2. mechanizovanej brigády premiéru, zatiaľ však len na úrovni oddielu. Za organizáciu športového dňa odborne zodpovedal poručík Martin Bajtoš zo Skupiny personálneho manažmentu oddielu.
 
V stolnom tenise dominovala slobodníčka Silvia Slančíková a v hokejbale družstvo batérie podpory velenia pod vedením kapitána Radoslava Oláha. Crossfitu sa v jeho debutovom kole zúčastnilo deväť profesionálnych vojakov a vzhľadom na sedem fyzicky veľmi náročných disciplín všetci podali výnimočný výkon. Išlo napríklad o vzpieranie s 50% vlastnej hmotnosti, prevracanie traktorovej pneumatiky na 20 metrov, lezenie po lane hore stenou, terénny šprint na 300 metrov a pod. Prvenstvo si svojim presvedčivým výkonom zabezpečil nadporučík Juraj Kostráb.
 
Zámerom poručíka Bajtoša je crossfit v oddielových podmienkach ďalej rozvíjať, keďže prvky tejto kategórie telesných aktivít sú optimálne pre rozvoj fyzickej, ale aj psychickej pripravenosti profesionálneho vojaka na jeho bojové nasadenie.

Delostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfiteDelostrelci si zmerali sily na Športovom dni veliteľa oddielu aj v crossfite

Autor: por. Mgr. Martin Bajtoš , Foto: čat. Ing. Marián Marcin - Dátum: 20.09.2013
Čítanosť: 8092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share