Preskocit navigáciu

Vybrali sme najlepších z poddôstojníkov a mužstva


Vybrali sme najlepších z poddôstojníkov a mužstva

V priestoroch posádkového klubu Prešov sa 13. novembra 2013 uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstvo a najlepšieho poddôstojníka
2. mechanizovanej brigády (2.mb) za rok 2013.
Komisia, zložená z veliacich poddôstojníkov priamo podriadených práporov a oddielu 2.mb, vyberala spomedzi siedmich najlepších kandidátov, ktorí spĺňali požadované kritéria.

Najskôr sa určení rozhodcovia rozhodovali medzi mužstvom, kde boli zaradení profesionálni vojaci v hodnostiach vojak 2. stupňa až desiatnik. Víťazom sa jednoznačne stal príslušník prieskumnej roty 2.mb Prešov desiatnik Pavol Partilla. V druhej kategórii súperili poddôstojníci v hodnostiach čatár až rotmajster, pričom za najlepšieho poddôstojníka bol vymenovaný príslušník roty ISTAR Michalovce rotný Jozef Alexovič.

„Získať titul najlepšieho zo zborov mužstva a poddôstojníkov si vyžaduje veľa úsilia pri splnení základných hodnotených kritérií, medzi ktoré patria výborná fyzická zdatnosť a služobné hodnotenie na požadovanej úrovni. Ďalšie doplnkové kritéria sú jazyková spôsobilosť nominovaných, ich účasť vo vojenských operáciách a získanie triedy vycvičenosti. V neposlednom rade je podstatná aj reprezentácia Ozbrojených síl SR na verejnosti, ktorá je spojená s dôstojným vojenským vystupovaním, čo nám napomáha objektívnejšie zvážiť výber tých najlepších,“ povedal v závere veliaci poddôstojník prešovskej brigády štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc.
Spomínané ocenenie, za príkladné plnenie služobných povinností, poskytuje motiváciu, ktorá napomáha stimulovať profesionálne konkurenčné prostredie v rámci Ozbrojených síl SR. Ocenení sú zároveň vzorom pre služobne mladších vojakov.

Najlepším úprimne blahoželáme!


Vybrali sme najlepších z poddôstojníkov a mužstvaVybrali sme najlepších z poddôstojníkov a mužstva

Autor: šbnrtm. Miroslav Ferenc , Foto: šbnrtm. Miroslav Ferenc - Dátum: 14.11.2013
Čítanosť: 7775
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share