Preskocit navigáciu

Slovenskí Vojenskí policajti cvičia jednotku MFR


Slovenskí Vojenskí policajti cvičia jednotku MFR

Dňa 26. novembra 2013 sa v priestore UNPA /United Nation Protected Area/ v Nikózii uskutočnil výcvik príslušníkov MFR /Mobile Force Reserve/ pod vedením slovenských Vojenských policajtov pôsobiacich v štruktúre FMPU /Force Military Police Unit/ v mierovej operácii UNFICYP Cyprus. Slovenskí Vojenskí policajti boli priamo vyžiadaní z velenia MFR, na odovzdanie skúseností v medzinárodnom prostredí, z dôvodu vysokej vycvičenosti a pripravenosti k zvládnutiu úloh v rámci potláčania davu /riot control/.

Výcvik prebiehal pod vedením rtm. Jaroslava SOBEKA, rtn. Matúša ČERVEŇÁKA a rtn. Kvetoslava SLOBODU z Útvaru Vojenskej polície Prešov, pričom praktický výcvik predchádzal teoretickej časti, kde sa príslušníci MFR, v zložení prevažne z príslušníkov Britského, Argentínskeho a Slovenského kontingentu, oboznámili s taktikou a činnosťou jednotlivca v rámci potláčania davu.

Po ukončení výcviku boli s činnosťou našich Vojenských policajtov v medzinárodnom prostredí nadmieru spokojní všetci účastníci výcviku a zo strany velenia MFR, bola vyslovená vďaka za profesionálny prístup a úspešnú reprezentáciu slovenských Vojenských policajtov v mierovej operácii UNFICYP na Cypre.


Slovenskí Vojenskí policajti cvičia jednotku MFRSlovenskí Vojenskí policajti cvičia jednotku MFR

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 02.12.2013
Čítanosť: 13078
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share