Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Účelové zoskupenie FIBUA pokračuje v Lešti


Účelové zoskupenie FIBUA pokračuje v Lešti
Výcvik boja v zastavaných priestoroch (FIBUA) sa vo svojej druhej fáze presunul do Výcvikového priestoru Vojenského obvodu Lešť. Od 3. do 7. marca tam Michalovčania získavajú neoceniteľné skúsenosti pod dohľadom inštruktorov z Centra výcviku.
„Účelové zoskupenie FIBUA sme vytvorili z veliteľských funkcionárov do stupňa rota a vybraných príslušníkov veliteľstva a štábu 22. mechanizovaného práporu. V úvode sústredeného poľného výcviku absolvovali dva náročné dni, zamerané na taktiku a streleckú prípravu. Dnes sa začne takticko-poradové cvičenie s podporou systému živej simulácie MILES 2000, ktoré v priebehu troch dní poskytne dosť možností nadobudnuté zručnosti trénovať komplexne,“ priblížil riadiaci cvičenia kapitán Maroš Žoffčák.
Špecializované zariadenia v Lešti dokážu veľmi verne simulovať mestské prostredie a tak celé cvičenie priblížiť realite. Vojaci si pochvaľovali hlavne strelecký deň strávený vo výcvikovom zariadení Jakub Building Gun. Mnohí z nich tak po prvý raz mali možnosť strieľať ostrým strelivom v miestnostiach, v špeciálne upravených budovách. Cvičiaci v nich veľmi rýchlo zistili, že perfektná zladenosť tímov a vzájomná dôvera je životne dôležitá. V najbližšom období tak presne budú vedieť ako a k čomu viesť svojich podriadených.  

Účelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v LeštiÚčelové zoskupenie FIBUA v Lešti

Autor: npor. Michal Vajda , Foto: npor. MIchal Vajda - Dátum: 05.03.2014
Čítanosť: 7785
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share