Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov


Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov   

Stretnutie veliteľa 21.zmiešaného mechanizovaného práporu s rodinami profesionálnych vojakov, vyslaných do operácie ISAF v Afganistane, sa uskutočnilo dňa 22. marca 2014 v priestoroch 21.zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov.

V úvode rodinných príslušníkov privítal veliteľ 21.zmpr Trebišov podplukovník Róbert Funtaľ, potom nasledovala prezentácia nadporučíka Mariána Gondu, ktorý sa vrátil z operácie ISAF v Afganistane v septembri 2013. Rodinným príslušníkom priblížil prácu, prostredie a celkový život príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky v operácii. S krátkou edukačnou prednáškou, zameranou na emocionálne cykly odlúčenia, návratu a zbližovania po návrate vystúpila aj psychologička 21.zmpr Trebišov poručíčka Zuzana Straková.

O zábavu mali postarané aj deti, pre ktoré boli počas celého stretnutia pripravené rôzne hry, ale aj nafukovací hrad a najmä farbičky, ktorými nakreslili menšie obrázky i veľký plagát pre svojich oteckov do Afganistanu. Malých i veľkých určite zaujala aj pripravená ukážka z výcviku, kde profesionálni vojaci 21.zmpr predviedli svoje schopnosti pri ukážke boja z blízka a pri manipulácii so zbraňou.

Neskôr si prítomní mohli prezrieť zbrane a techniku 21. zmpr Trebišov. Stretnutie ukončila svätá omša odslúžená za profesionálnych vojakov pôsobiacich v operácii ISAF, ktorú celebroval vojenský duchovný poručík Slavomír Krajňák.

Veríme, že aj toto stretnutie prispelo k spríjemneniu dopoludnia manželkám, rodičom a deťom, a zároveň spríjemnilo aj čakanie na svojich manželov, synov a oteckov, ktorí sú síce od svojich blízkych vzdialení, ale čas ich návratu sa blíži.


Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov  Stretnutie veliteľa s rodinami profesionálnych vojakov

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: slob. Ľuboš Gergely - Dátum: 25.03.2014
Čítanosť: 12555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share