Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z Novák


Spoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z Novák

       V rámci štvordňového vyvedenia prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády (2.mb) sa dňa 2. apríla 2014 na posádkovom cvičisku Veľké Ozorovce uskutočnil súčinnostný výcvik príslušníkov prieskumnej roty 2.mb s národným centrom EOD Nováky.
       Tento výcvik bol zameraný na činnosť EOR (Explosive Ordnance Reconnaissance - prieskum na prítomnosť výbušných prostriedkov) tímov prieskumnej roty. Jednou z úloh prieskumných čiat bolo počas prieskumu pochodovej osi pozitívne identifikovať nástražné výbušné systémy a muničné elementy. Ich úlohou bolo pripraviť čo najvhodnejšie podmienky pre praktický zásah EOD (Explosive Ordnance Disposal - zneškodňovanie výbušných prostriedkov).
       Týmto výcvikom sa prieskumná jednotka oboznámila a zdokonalila vo využití spôsobilostí vlastných EOR tímov počas nasadenia. Praktické skúsenosti, ktoré príslušníci EOD odovzdali prieskumnej rote, boli čerpané najmä z ich pôsobenia vo vojenských operáciách.


Spoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z NovákSpoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z NovákSpoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z NovákSpoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z NovákSpoločný výcvik prešovských prieskumákov s tímom EOD z Novák

Autor: nrtm. Jozef Prochyra , Foto: nrtm. Jozef Prochyra - Dátum: 04.04.2014
Čítanosť: 6669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share