Preskocit navigáciu

Novým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan Maxim


Novým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan Maxim

Z rúk odchádzajúceho náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučíka Petra Vojteka si dnes symbolicky prevzal Štandardu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim a týmto aktom nastúpil do najvyššej funkcie v Ozbrojených silách SR. Prezident Slovenskej republiky a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR Ivan Gašparovič v popoludňajších hodinách v prezidentskom paláci vymenoval generálporučíka Milana Maxima za nového náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR.

Prezident Ivan Gašparovič najskôr poďakoval odchádzajúcemu náčelníkovi generálneho štábu Petrovi Vojtekovi za jeho prácu. „Pán generál, môžem zodpovedne povedať, že v čase keď armáda zo svojho rozpočtu musela vykonávať služby, ktoré by sme si možno nevedeli ani predstaviť, že sa za takýchto okolností vykonať dajú, ste svoju funkciu zvládli nielen z pohľadu bojových úloh, ale aj z pohľadu pomoci občanom Slovenskej republiky pri prírodných katastrofách a iných mimoriadnych udalostiach. Som presvedčený, že slovenská armáda je v súčasnej dobe bojovo pripravená“, skonštatoval dnes v prezidentskom paláci na margo odchádzajúceho náčelníka generálneho štábu prezident Gašparovič.

Novému náčelníkovi Generálneho štábu OS SR generálporučíkovi Milanovi Maximovi prezident vyjadril plnú podporu a dôveru. „Nastupujete do rozbehnutého armádneho stroja, ktorý ale potrebuje naolejovať. Som presvedčený, že svojimi skúsenosťami, ktoré ste získali nielen na Slovensku, ale aj v misiách v zahraničí ste ten pravý, kto dokáže rozvŕzganú armádu SR dať do takého stavu, že bude schopná všetkých bojových úloh ktoré má. Som presvedčený že to dokážete a Slovensko si bude plniť všetky úlohy člena aliancie tak zodpovedne ako doteraz“, povedal prezident SR Ivan Gašparovič.

Generálporučíka Milana Maxima ako nového náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR dnes na pôde ministerstva obrany do funkcie slávnostne uviedol minister obrany Martin Glváč. Slávnostného aktu za zúčastnil štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec, predstavitelia rezortu obrany a Ozbrojených síl SR, predstavitelia vojenského diplomatického zboru akreditovaného v Slovenskej republike a ďalší pozvaní hostia.

Odchádzajúci náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek nástupcovi vo funkcii zaželal veľa úspechov a vyslovil presvedčenie, že nový náčelník generálneho štábu generálporučík Milan Maxim bude pokračovať v rozvoji našich ozbrojených síl. „Chcem popriať generálporučíkovi Maximovi veľa úspechov v tejto najvyššej vojenskej pozícií“, skonštatoval bývalý náčelník Generálneho štábu Peter Vojtek.

Nový náčelník generálneho štábu chce pokračovať najmä v modernizácii armády a plnení si záväzkov, ktoré nám vyplývajú z členstva v NATO. Vymenovanie do najvyššej armádnej funkcie chápe ako prejav dôvery. „Úlohy, ktoré budú stanovené na funkciu náčelníka generálneho štábu zo cťou splním“, povedal novovymenovaný náčelník Generálneho štábu generálporučík Milan Maxim. „Vymenovanie do funkcie náčelníka Generálneho štábu chápem ako veľký prejav dôvery. Uvedomujem si, že funkcia náčelníka Generálneho štábu nie je jednoduchá najmä v dobe, kedy sa bezpečnostná situácia aj v našej blízkosti neustále mení a vyžaduje si našu pozornosť,“ zhrnul generálporučík Maxim.


Novým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan MaximNovým náčelníkom Generálneho štábu OS SR je Milan Maxim

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 06.05.2014
Čítanosť: 8847
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share