Preskocit navigáciu

Prezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názov


Prezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názov

      Dňa 28.apríla 2014 prezident SR zapožičal vojenskému zväzku 2.mechanizovanej brigáde Prešov historický názov „PREŠOVSKÁ MECHANIZOVANÁ BRIGÁDA“ s účinnosťou od 30.apríla 2014.
       Pri tejto príležitosti sa 19.mája 2014 v priestoroch budovy 2.mechanizovanej brigády (2.mb) konal slávnostný nástup všetkých príslušníkov veliteľstva na ktorom bol prečítaný rozkaz prezidenta.
       Mesto Prešov je historicky spojené s vojenskými zväzkami a vojenskými útvarmi a v súčasnosti je sídlom vojenského zväzku 2.mechanizovanej brigády. Príslušníci tohto zväzku sú hrdí a sebavedomí nositelia historických tradícií mesta a všestranne rozvíjajú tradície ozbrojených síl Slovenskej republiky. Príkladne plnia úlohy ozbrojených síl Slovenskej republiky najmä pri zaručovaní obrany našej vlasti, bezpečnosti štátu, ale aj pri humanitárnej pomoci, odstraňovaní následkov živelných pohrôm, havárií a katastrof. „To, že sme získali tento názov je našou spoločnou prácou“, dodal veliteľ 2.mechanizovanej brigády plukovník Martin Michalko. 
      Zapožičanie historického názvu vojenskému zväzku 2. mechanizovanej brigáde Prešov zaväzuje všetkých jej príslušníkov prejavovať hrdosť na svoj zväzok a mesto Prešov, naďalej pokračovať v úspešnej vzájomnej spolupráci s orgánmi štátnej správy a samosprávy mesta a rozvíjať tradície ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Prezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názovPrezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názovPrezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názovPrezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názovPrezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názovPrezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názovPrezident zapožičal 2.mechanizovanej brigáde historický názov

Autor: npor. Ing. Jaroslav Melega , Foto: npor. Ing. Jaroslav Melega - Dátum: 19.05.2014
Čítanosť: 5361
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share