Preskocit navigáciu

Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach


Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach

Posádkové cvičisko Sučany sa 27. mája 2014 stalo miestom vykonania zdokonažovacej prípravy z predmetov ZBZ príslušníkov Velitežstva síl výcviku a podpory OS SR.
Ciežom zamestnania zdokonažovacej prípravy bolo preskúša príslušníkov velitežstva so zameraním na strežbu z pridelených ručných zbraní. Zamestnania sa spolu s nimi zúčastnil aj velitež Síl výcviku a podpory OS SR plukovník Martin Stoklasa. Riadiaci zamestnania, náčelník oddelenia výcviku major Ján Medveď, poučil v úvode všetkých prítomných o bezpečnosti počas zamestnania. Celkovo 33 príslušníkov velitežstva síl z Trenčína prešlo v priebehu 4 výcvikových hodín jednotlivými pracoviskami, počas ktorých absolvovali strežbu z miesta na miznúce a pohyblivé ciele z určených ručných zbraní. Po ukončení činnosti na pracoviskách a kontrole materiálu bol vykonaný nástup, počas ktorého riadiaci zamestnania skonštatoval, že úlohy zdokonažovacej prípravy vo vybraných zručnostiach a teoretických znalostiach boli splnené.
Zdokonažovacia príprava profesionálnych vojakov velitežstva síl výcviku a podpory sa vykonáva v súlade s Programami základných bojových zručností vojaka a malej skupiny (tímu) v rámci OS SR SPJ-3-7/Vševojsk, pričom každý profesionálny vojak je povinný absolvova ju minimálne jedenkrát za výcvikový rok.
Predmetné zamestnanie sa uskutočnilo na základe Plánu prípravy Velitežstva síl výcviku a podpory OS SR vo výcvikovom roku 2014 a v súlade s Nariadením veliteža síl výcviku a podpory OS SR na výcvik 2014.


Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2Príslušníci velitežstva sa zdokonažovali v základných bojových zručnostiach2

Autor: kpt. Ing. Ján BREZULA , Foto: kpt. Ing. Ján BREZULA - Dátum: 28.05.2014
Čítanos: 8359
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share