Preskocit navigáciu

Prešovská vojenská hasičská jednotka absolvovala zdokonaľovací výcvik


Prešovská vojenská hasičská jednotka absolvovala zdokonaľovací výcvik

     Zdokonaľovací výcvik na tému zdolávanie pozemných požiarov vo vojenskom výcvikovom priestore, hasenie požiaru počas silného vetra a zásobovanie vodou absolvovali 23. mája 2014 na Posádkovom cvičisku a strelnici Ruská Nová Ves príslušníci vojenského hasičského družstva Práporu logistickej podpory 2. mechanizovanej brigády. 
      Výcvik bol zameraný na likvidovanie požiarov v priestore posádkovej strelnice, kde je hlavne počas nočných strelieb zvýšené riziko vzniku požiaru. V rámci zdokonaľovacieho výcviku si príslušníci jednotky precvičili dopravu a prieskum na mieste zásahu. Cieľom bolo čo najrýchlejšie zistiť situáciu a na základe výsledkov prieskumu rozhodnúť o spôsobe uskutočnenia zásahu. Prieskumom na mieste zásahu bolo potrebné zistiť rozsah požiaru, spôsob a smery jeho šírenia, terénne podmienky a ďalšie fakty, ktoré majú vplyv na použitie vecných prostriedkov a čo najrýchlejšiu lokalizáciu, zdolávanie, zabránenie šíreniu a konečnú likvidáciu požiaru. 
      Náčelník požiarnej ochrany - bezpečnostný technik práporu logistickej podpory rotmajster Peter Molnár na záver zhodnotil, že úlohy a ciele zdokonaľovacieho výcviku boli splnené veľmi dobrým spôsobom. Medzi najlepších cvičiacich patrili slobodník Radoslav Micheľ, slobodník Pavol Ondko, slobodník Ľuboš Baran, slobodník Radoslav Ivanecký, slobodník Tomáš Halický, desiatnik Jaroslav Miča, slobodník Ľubomír Dreveňák.


Prešovská vojenská hasičská jednotka absolvovala zdokonaľovací výcvikPrešovská vojenská hasičská jednotka absolvovala zdokonaľovací výcvikPrešovská vojenská hasičská jednotka absolvovala zdokonaľovací výcvikPrešovská vojenská hasičská jednotka absolvovala zdokonaľovací výcvik

Autor: rtm. Peter MOLNÁR , Foto: rtm. Peter MOLNÁR - Dátum: 29.05.2014
Čítanosť: 4762
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share