Preskocit navigáciu

Posádkový deň detí splnil očakávania


Posádkový deň detí splnil očakávania

      Medzinárodný deň detí je sviatkom všetkých detí, ktorý sa oslavuje takmer po celom svete. Najmä myšlienka podporiť ho trošku nezvyčajne – vojensky, vyčarovať deťom veľký úsmev na perách a urobiť tento deň jedným z najpamätnejších, bolo hlavným impulzom prípravy dňa detí v posádke Prešov, uskutočneného dňa 6. júna 2014 v priestoroch vrtuľníkového krídla v Prešove za hlavnej podpory príslušníkov 2.mechanizovanej brigády a vrtuľníkového krídla.
     Na predmetnej aktivite sa podieľali taktiež príslušníci Vojenskej polície Prešov, Regrutačnej skupiny personálneho úradu Prešov, 7. roty rádiotechnického prieskumu, Aeroklubu Prešov, Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov, Klubu plastikových modelárov Prešov a leteckej školy Helicompany.
       Pozvanie, okrem materských škôl, prijali aj deti zo základných a stredných škôl. A veru, bolo sa na čo pozerať. Po celú dobu si mali možnosť obzerať statické ukážky leteckej, pozemnej kolesovej a pásovej techniky, do ktorých im bolo umožnené samozrejme aj nazrieť osobne. Nemenej zaujímavé boli i ukážky výzbroje a výstroje príslušníkov ozbrojených zložiek, do ktorých mali možnosť obliecť sa najmä tí odvážnejší.
      Návštevníkov dostal „do varu“ už prvý symbolický prelet vrtuľníka Mi-17 ponad ich hlavy, spoločne s ukážkou vzdušného výsadku. O možnosť ďalšieho využitia tohto vrtuľníka sa postarali príslušníci vojenskej hasičskej jednotky Prešov a padákovej, výsadkovej a záchrannej služby, ktorí účastníkom akcie predviedli ukážku leteckej záchrany, zlaňovania, prepravu raneného v podvese a hasenie pomocou BAMBI vaku. Pohľad na oblohu tiež pritiahli zručnosti pilotov z firmy Helicompany, Aeroklubu Prešov, či prelet a pristátie lietadla L-410 z dopravného krídla v Kuchyni.
      Upútať pozornosť divákov sa podarilo aj príslušníkovi vojenskej polície, ktorý v spolupráci so služobným psom predviedli zadržanie páchateľa. Rovnako zaujímavé boli akčné ukážky boja z blízka so zbraňou i bez nej. Za tento minikurz sebaobrany si príslušníci prieskumnej roty prešovskej mechanizovanej brigády vyslúžili búrlivé ovácie a potlesk.
       Deň detí sa niesol v duchu zábavy, hudby a atrakcií. Z priestorov vrtuľníkového krídla sa ozýval radostný džavot detí a už v diaľke bolo možné zahliadnuť všadeprítomné úsmevy na ich radostných tvárach. Ako to už zvyčajne býva, tých menších samozrejme zaujímali „iba“ zbrane, no staršie ročníky sa zaujímali aj o službu v OS SR.
       Sme radi, že aj touto formou sme mohli deťom priblížiť časť svojej práce a vyčariť na ich tvárach radostný a spokojný úsmev.


Posádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávaniaPosádkový deň detí splnil očakávania

Autor: OSSR , Foto: npor. Ing. Jaroslav Melega - Dátum: 10.06.2014
Čítanosť: 4929
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share