Preskocit navigáciu

Profesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na Kriváň


Profesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na Kriváň

XIX. ročník Medzinárodného vojenského výstupu na Kriváň, ktorý 23. augusta zorganizoval Zväz vojakov SR Trenčín, sa zúčastnilo aj štyridsať príslušníkov 2. mechanizovanej brigády.
Príslušníci z 21. mechanizovaného práporu Trebišov, práporu ISTAR, práporu logistickej podpory a roty podpory velenia 2.mb Prešov, svojou účasťou na tomto ročníku reprezentovali Pozemné sily OS SR. Pred samotným výstupom si účastníci položením vencov k pamätníku na Štrbskom Plese uctili pamiatku hrdinov SNP.
Náčelník strategického centra krízového manažmentu, brigádny generál Jindřich JOCH vo svojom príhovore pripomenul účastníkom pietného aktu odkaz a význam SNP aj pre dnešných vojenských profesionálov a zamestnancov rezortu obrany.
Aj tento, v poradí už XIX. ročník výstupu, na impozantný 2494 metrov vysoký končiar Vysokých Tatier, poriadne preveril fyzickú i psychickú odolnosť všetkých jeho účastníkov. Výstup, na ktorom sa zúčastnili vojenskí profesionáli, ale aj ich rodinní príslušníci zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska a USA, aj napriek nepriaznivým predpovediam, sprevádzalo vzhľadom na neskoré leto celkom príjemné tatranské počasie.


Profesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci 2. mechanizovanej brigády vystúpili na Kriváň

Autor: šbnrtm. Ľubomír MIHALIK , Foto: šbnrtm. Ľubomír MIHALIK - Dátum: 27.08.2014
Čítanosť: 5131
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share