Preskocit navigáciu

Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014


Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014

Od 9. do 11. septembra 2014 prebehol v Michalovskom mechanizovanom prápore štábny nácvik s cieľom naplánovať operáciu GROUND PEPPER 2104 (GRPE 2014), ktorá bude vykonaná v mesiaci október v rámci rovnomenného medzinárodného cvičenia.
Do štábu mnohonárodného účelového zoskupenia (Multi-National Task Force - MNTF), vytvoreného na báze 22. mechanizovanej práporovej skupiny, boli integrovaní aj príslušníci Armády ČR, ktorí podstatnou mierou prispeli k plánovaniu a vytvoreniu konceptu operácie.
“Cieľom aktivity bolo, na základe námetovej situácie a operačného rozkazu veliteľa nadriadeného, naplánovať nasadenie MNTF, naplánovať spôsob plnenia operačnej úlohy v priestore operácie a vykonať prvotné zladenie veliteľstva a štábu MNTF,“ povedal pri ukončení štábneho nácviku veliteľ 22. mechanizovaného práporu podplukovník Ľubomír Rapco. Dodal, že s aktívnym prístupom účastníkov bol spokojný a dúfa, že spolupráca bola prospešná pre obe strany.
Cvičenie GRPE 2014 bude vyvrcholením októbrového vyvedenia vybraných útvarov a jednotiek ozbrojených síl Slovenskej Republiky, Česka, Poľska, Maďarska a USA do Výcvikového priestoru Vojenského obvodu Lešť a bude najväčším vojenským cvičením vykonaným na území SR v roku 2014.


Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014Mnohonárodné účelové zoskupenie plánuje operáciu GROUND PEPPER 2014

Autor: npor. Michal Vajda , Foto: npor. Michal Vajda - Dátum: 16.09.2014
Čítanosť: 4967
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share