Preskocit navigáciu

Miera zladenosti sa zvyšuje


Miera zladenosti sa zvyšuje

Aj v dnešný deň sa pokračovalo v plnení úloh operácie GROUND PEPPER 2014, takticko-poradovým cvičením.
Príslušníci 22. medzinárodného mnohonárodného účelového zoskupenia (22MNTF) naďalej pokračujú v prípravách efektívneho obranného systému zabraňujúcemu preniknutiu nepriateľa cez štátnu hranicu.
Cvičiace vojská 1.mechanizovanej roty, do ktorej sú začlenení aj príslušníci 76. brigádneho bojového zoskupenia (76BCT) Národnej gardy Indiana, pokračovali v predbojovom nácviku vedenia útoku v zastavanom priestore. Spoločne s českými kolegami zo 4. motorizovanej roty a s podporou taktického PSYOPS tímu (TPT) vykonávali prehľadávanie a samotné obsadzovanie budov. Spoločne s nimi v prípravách pokračujú aj maďarskí príslušníci EOD tímu, začlenení do štruktúry 22MNTF, zneškodňovaním nástražných výbušných systémov pomocou špeciálnych robotických prostriedkov. Tieto jednotky musia byť navzájom komplexne zladené a týmto spôsobom sa zdokonaľujú v drilových aktivitách, potrebných k úspešnému zvládnutiu operácie.
Možnosť naživo sledovať a svojou prítomnosťou aj morálne podporiť zladenosť vlastných síl so silami zahraničných partnerov počas medzinárodného cvičenia GROUND PEPPER 2014, využil veliteľ pozemných síl Armády Českej republiky generálmajor Ján Gurník, spolu s veliteľom Pozemných síl OS SR brigádnym generálom Ondřejom Novosadom, rovnako ako 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu generálmajor Pavel Macko.
Počas plnenia úloh budú jednotky 22MNTF plniť široké spektrum úloh v rozsahu stanovených spôsobilostí. Pre zreálnenie operačného prostredia budú v rámci operácie GROUND PEPPER 2014 simulované reálne činnosti pôsobenia opozičných síl, samosprávy a rôznych humanitárnych organizácií s podporou amerického taktického simulátora MILES 2000 na zatraktívnenie a zreálnenie tejto operácie, ktorý umožní objektívne vyhodnotiť straty a zranenia proti sebe stojacich jednotiek, vrátane simulácie poškodenej techniky.


Miera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšuje

Autor: MEDIA GP/EXCON , Foto: slob. Vladimír Sciranka - Dátum: 16.10.2014
Čítanosť: 4016
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share