Preskocit navigáciu

Vojnoví veteráni si v Prahe prevzali ocenenia ministra obrany SR


Vojnoví veteráni si v Prahe prevzali ocenenia ministra obrany SR

Na veľvyslanectve Slovenskej republiky v Prahe dnes, v mene ministra obrany SR Martina Glváča, odovzdal náčelník generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim medaily vojnovým veteránom. Pamätné medaily k 70. výročiu ukončenia druhej svetovej vojny odovzdal generálporučík Maxim vojnovým veteránom a príslušníkom Československej obce legionárskej v prítomnosti armádneho generála Petra Pavla a veľvyslanca Slovenskej republiky v Česku Petra Weisa.

„Žiaľ, tok času neovplyvní žiaden generál ani politik. Času rozkázať nedokážeme. Je mi ľúto, že každoročne vidím Vaše rady preriedené. Aj preto si pokladám za povinnosť a je mi cťou, Vám v mene celých slovenských ozbrojených síl povedať jednoduché, ale o to vzácnejšie ďakujem,“ povedal v príhovore generálporučík Milan Maxim.

Ako dodal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim, aktívna účasť ocenených v boji s fašizmom viedla k nášmu spoločnému zaradeniu medzi víťazné mocnosti a prispela k ukončeniu jednej z najtragickejších kapitol v dejinách ľudstva. Aj týmto vystúpením boli položené základy boja za demokraciu.


Vojnoví veteráni si prevzali v Prahe ocenenia ministra obrany SRVojnoví veteráni si prevzali v Prahe ocenenia ministra obrany SRVojnoví veteráni si prevzali v Prahe ocenenia ministra obrany SRVojnoví veteráni si prevzali v Prahe ocenenia ministra obrany SR

Autor: MO SR KOd - Dátum: 22.10.2014
Čítanosť: 6188
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share