Preskocit navigáciu

Delostrelci na nábreží Dunaja


Delostrelci na nábreží Dunaja
Popoludní na Nový rok delostrelci 2. palebnej batérie Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach vypálili v Bratislave dvadsaťdva čestných sálv zo šiestich 122 mm húfnic D-30.
Salvy michalovských delostrelcov, pod velením kapitána Michala Németha, odzneli  z Tyršovho nábrežia pri Starom moste pri príležitosti osláv 22. výročia vzniku Slovenskej republiky a Ozbrojených síl Slovesnej republiky. 
Na vypálenie čestných sálv sa vo veľkom počte prišli pozrieť obyvatelia a návštevníci Bratislavy, ktorí delostrelecké umenie strieľajúcej jednotky ocenili spontánnym potleskom.
Vypáleniu čestných sálv v Bratislave predchádzala dôsledná príprava. Jednotka sa 29. decembra 2014 presunula do posádky Nitra, kde vykonala prípravy a nácvik na splnenie úlohy vydanej prezidentom Slovenskej republiky.  Strieľajúca jednotka ukončila plnenie úloh až 2. januára 2015 po ošetrení a zakonzervovaní  všetkých diel a presune do posádky Michalovce. Všetci svorne však tvrdia: „Je nám cťou, že sme túto zverenú úlohu mohli splniť!“

 


Delostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží DunajaDelostrelci na nábreží Dunaja

Autor: npor. Mgr. Martin ZAJAK , Foto: nrtm. Ivan JAVORČÍK - Dátum: 01.01.2015
Čítanosť: 5909
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share