Preskocit navigáciu

Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“


Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“

Civilno - vojenské hodnotenie obcí, pomoc civilnému obyvateľstvu alebo vykonávanie psychologických operácií v obciach Krpeľany a Podhradie precvičujú príslušníci jednotky CIMIC a PSYOPS Martin v rámci Komplexného spoločného výcviku Common Direction 2015.

V týchto dňoch sa na kontrole zladenosti tímov zúčastňuje 91 profesionálnych vojakov Pozemných síl Ozbrojených síl SR - z Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády, 11. mechanizovaného práporu, práporu výcviku, opravárenského práporu, výcvikovej jednotky vojenských misií a roty podpory velenia 2.mb, aby podporili štyri taktické tímy CIMIC a PSYOPS v zlaďovaní činnosti na taktickej úrovni vykonávanej v prospech nadriadeného práporového zoskupenia.

Práve teraz majú cvičiaci jedinečnú príležitosť získať skúsenosti a zdokonaliť sa v širokom spektre plnenia odborných úloh CIMIC a PSYOPS tímov na rôznych stretnutiach s miestnymi obyvateľmi a starostami obcí, vo vysielaní PSYOPS ampliónových výziev a v tvorbe tlačených produktov, ktoré sú kľúčovými zručnosťami uvedenej jednotky. Okrem toho si môžu overiť zásady vykonávania styčnej činnosti a hodnotení priestoru, ktoré slúžia na vytváranie analýz potrebných pre veliteľa k čo najefektívnejšiemu vedeniu operácie.

V rámci priblíženia naozaj reálnych podmienok, príslušníci jednotky CIMIC a PSYOPS využijú reálne  stretnutia s predstaviteľmi miestnej samosprávy v priestore operácie.

Prítomnosť šiestich príslušníkov 103. CIMIC a PSYOPS centra z Armády Českej republiky, ktorí sú v pozícii odborných mentorov a svojimi skúsenosťami a poskytnutím kvalifikovaného pohľadu na uvedenú problematiku, výrazne prispievajú k veľmi vysokej kvalite tohto cvičenia z odborného hľadiska. Zároveň je to aj overenie interoperability a možností pracovať spoločne v prípade potrieb, podľa štandardov NATO.

Komplexný spoločný výcvik Common Direction 2015, v trvaní od 10. do 22. mája 2015, pokračuje súbežne v priestoroch jednotky CIMIC a PSYOPS Martin, posádkovom cvičisku Sučany a spomínaných obciach, kde budú vďaka ústretovosti miestnych samospráv a štátnej správy, dňa 21. mája 2015 vykonávané ukážky techniky, výstroje a výzbroje pre deti tunajších materských a základných škôl.


Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“Kontrola zladenosti tímov „COMMON DIRECTION 2015“

Autor: npor. Mgr. Ľudmila ČINČÁROVÁ , Foto: jCaP/2.mb - Dátum: 21.05.2015
Čítanosť: 4465
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share