Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Majstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone


Majstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone

Dňa 26.8.2015 sa v priestore vojenského výcvikového priestoru Kamenica nad Cirochou uskutočnil prvý ročník majstrovstiev Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone. Cieľom športového podujatia, ktoré podporila aj nezisková organzácia Vojenská podporná nadácia, bolo rozvíjať pohybovú výkonnosť profesionálnych vojakov, podporovať súťaživosť, zlepšovať kondíciu, podporovať tímovú spoluprácu družstiev a podporovať zásady fair-play.  Letný biatlon je totiž  veľmi dobrý prostriedok na namodelovanie reálnej situácie v ktorej je vojak vystavený stresovým podmienkam spôsobených vysokou fyzickou námahou.

Organizátor,  21. zmiešaný mechanizovaný prápor Trebišov (21.zmpr), pripravil pre zúčastnených profesionálnych vojakov trať dlhú päť kilometrov, ktorá viedla cez lesný a kopcovitý terén. Beh im sťažovala aj ústroj, keďže každý pretekár mal na sebe poľnú uniformu, nosný modulárny systém a samozrejme osobnú zbraň. Počas behu boli na pretekárov pripravené dve strelecké úlohy (jedna v ľahu a jedna v stoji), kde sa museli sústrediť na terče vo vzdialenosti 100, 200 a 250 metrov. Netrafenie čo i len jedného  terča znamenalo pre pretekára „trestné“ kolo v dĺžke 150 metrov.

S nástrahami strate a streľbou si najlepšie poradil nadrotmajster Rastislav Skubeň z Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen, ktorý sa zároveň stal prvým víťazom majstrovstiev OSSR v letnom biatlone. V kategórii družstiev sa víťazom stalo družstvo Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen, ktorého členom bol aj slovenský reprezentant v biatlone rtn. Dušan Šimočko.

Medzi účastníkmi sa nestratili ani príslušníci 21.zmpr Trebišov, keď tretí v individuálnom hodnotení skončil rtn. Radoslav Jakubec a družstvo 21. zmpr v zložení rtn. Radoslav Jakubec, voj.2.st. Jakub Černý a voj.2.st. Michal Molnár obsadilo druhé miesto.

Celkové výsledky:

Jednotlivci:           1. miesto – nadrotmajster Rastislav Skubeň

                               2. miesto – rotný Dušan Šimočko

                               3. miesto – rotný Radoslav Jakubec

 

Družstvá:                1. miesto - Brigáda velenia, riadenia a prieskumu Zvolen

                               2. miesto – 21. zmiešaný mechanizovaný prápor Trebišov

                               3. miesto – 13. mechanizovaný prápor Levice


Majstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatloneMajstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: čat. Jozef Kováč - Dátum: 28.08.2015
Čítanosť: 6199
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share