Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Miera zladenosti sa zvyšuje


Miera zladenosti sa zvyšuje
V priestore vodného cvičiska výcvikového priestoru vojenského obvodu Lešť sa 16. septembra 2015 uskutočnilo ďalšie takticko - poradové cvičenie jednotiek 21. mnohonárodného účelového zoskupenia (21.MNTF)
Hlavným cieľom bolo precvičiť spôsob prekonávania vodnej prekážky práporom (water crossing operations) za využitia taktického vzdušného výsadku s podporou jednotiek ženijného prieskumu vykonávajúcich prieskum vodnej prekážky. Ide o jednu z hlavných spôsobilostí 21.MNTF, ktorá sa preverí počas práporového taktického cvičenia od 22. do 24. septembra 2015.
Príprava pokračuje aj civilno – vojenským hodnotením záujmového priestoru vykonávaným v obciach Dačov Lom a Litava, ktoré slúžia na vytváranie analýz potrebných pre veliteľa k čo najefektívnejšiemu vedeniu operácie. Práve teraz majú cvičiaci jedinečnú príležitosť získať skúsenosti a zdokonaliť sa v širokom spektre plnenia odborných úloh CIMIC a PSYOPS tímov (tímov civilno – vojenskej spolupráce a psychologických operácií) na rôznych stretnutiach s miestnymi obyvateľmi a starostami obcí a v tvorbe tlačených produktov, ktoré sú kľúčovými zručnosťami uvedenej jednotky.
Prítomnosť piatich maďarských odborníkov psychologických operácií z Centra CIMIC a PSYOPS centra Maďarských pozemných síl a šiestich príslušníkov Armády českej republiky zo 103. CIMIC a PSYOPS centra z Olomouca výrazne prispieva k vysokej kvalite tejto operácie. Zároveň je to aj overenie interoperability a možností v prípade potrieb pracovať spoločne, podľa štandardov Severoatlantickej aliancie NATO.

Miera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšujeMiera zladenosti sa zvyšuje

Autor: MEDIA GP , Foto: autor - Dátum: 16.09.2015
Čítanosť: 4300
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share