Preskocit navigáciu

Súťaž o najlepšieho delostrelca


Súťaž o najlepšieho delostrelca

       12. apríla 2016 sa v priestoroch samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach konalo nominačného kolo súťaže o najlepšieho delostrelca na úrovni 2. mechanizovanej brigády, ktoré predchádza samotnej súťaži o najlepšieho delostrelca Pozemných síl OS SR. Nominačného kola tejto súťaže sa zúčastnili delostreleckí odborníci z michalovského samohybného delostreleckého oddielu, 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov a 22. mechanizovaného práporu Michalovce.
       V súťaži „O najlepšieho delostrelca 2. mechanizovanej brigády“ si preverilo svoju odbornú zdatnosť 21 profesionálov.
       Po prijatí hlásenia súťaž otvoril veliteľ samohybného delostreleckého oddielu a zároveň riaditeľ súťaže podplukovník Pavol Barančík, ktorý vo svojom príhovore motivoval súťažiacich umiestniť sa čo najlepšie.
       Nominačné kolo súťaže bolo realizované formou písomného vedomostného testu, v ktorom bolo potrebné aplikovať poznatky do oblasti špecializovaných výpočtov pre potreby delostrelectva podľa zadaných úloh. Písomné testy všetkých súťažiacich boli posúdené hodnotiacou komisiu v zložení: podplukovník Pavol Barančík, major Stanislav Šraga a major Roman Bobaľ. Komisia vyhodnotila poradie súťažiacich takto:
1. miesto – kapitán Jaroslav Kriš – veliteľ 1. palebnej batérie shdo,
2. miesto – kapitán Peter Jankaj – veliteľ prieskumnej batérie shdo,
3. miesto – kapitán Slavomír Pristaš – náčelník operačného oddeleniu shdo.
       Víťazom a zároveň nominovaným na postup do súťaže „O najlepšieho delostrelca Pozemných síl OS SR“ blahoželáme a prajeme im veľa úspechov a dobré umiestnenie v ďalšej delostreleckej súťaži.


Súťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelcaSúťaž o najlepšieho delostrelca

Autor: čat. Ing. Marián MARCIN , Foto: čat. Ing. Marián MARCIN - Dátum: 14.04.2016
Čítanosť: 3271
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share