Preskocit navigáciu

Príslušníci odbornosti CIMIC a PSYOPS americkej armády navštívili naše stredisko


Príslušníci odbornosti CIMIC a PSYOPS americkej armády navštívili naše stredisko

       Dňa 17. mája 2016 navštívili príslušníci US PSYOPS hodnotiaceho tímu Stredisko CIMIC a PSYOPS (StrCaP/2.mb) dislokované v martinskej posádke.
       Kapitán Krajčík v úvode návštevy oboznámil zúčastnených o spôsobilostiach StrCaP/2.mb a podal základné informácie o jednotke. Následne vystúpil kapitán Šostronek z Veliteľstva pozemných síl OS SR s prezentáciou o možnej spolupráci v oblasti plánovania a riadenia CIMIC a PSYOPS aktivít.
       Veliteľ US PSYOPS hodnotiaceho tímu major Roper vyjadril záujem americkej strany podporiť odborné vzdelávanie príslušníkov strediska prostredníctvom vyslania účelových výcvikových tímov. Americké výcvikové tímy sa chcú viac zameriavať na odbornú prípravu a spoluprácu v oblasti zdieľania získaných skúseností, taktík, techník a procedúr v oblasti CIMIC a PSYOPS ako účasť na spoločných cvičeniach.
       Pred svojim odchodom vyjadrili príslušníci US PSYOPS hodnotiaceho tímu úprimné poďakovanie za prijatie, príležitosť zoznámiť sa so StrCaP/2.mb a vyslovili potešenie na budúcu spoluprácu.



Autor: kpt. Ing. Branislav KRAJČÍK , Foto: StrCaP/2.mb - Dátum: 23.05.2016
Čítanosť: 3301
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share