Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Vojaci zavítali na gymnázium


Vojaci zavítali na gymnázium

V stredu, 25. mája zavítala skupina profesionálnych vojakov z 22. mechanizovaného práporu pod vedením nadporučíka Stanislava Tomka a nadporučíka Martina Pizúra na Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach.

Cieľom tejto návštevy bola prezentácia pre študentov gymnázia, ktorá pozostávala z opisu poslania michalovského práporu a činnosti profesionálnych vojakov, ako aj ich pôsobenie pri plnení úloh v zahraničných operáciách. Prezentácia bola obohatená o zaujímavé videá a rôzne fotografie z vojenského prostredia, ktorú nadporučík Tomko doplnil vlastnými zážitkami a postrehmi. Študenti tak získali reálny obraz o živote a práci vojaka.

Druhú časť návštevy tvorili statické ukážky, kde svoje schopnosti preukázali vojenskí zdravotníci, ktorí okrem ukážok poskytnutia prvej pomoci predviedli aj využitie zdravotníckeho Tatrapanu. Zaujímavou bola chemická ukážka, v rámci ktorej si študenti prezreli chemický pozorovací prístroj, vyskúšali ochrannú masku a jednorazovú pláštenku. Okrem uvedeného lákadlom pre oči bol maskovací odev ostreľovača spolu s ostreľovacou puškou tzv. „dragunovkou“.

Akcie sa zúčastnili aj príslušníci z Colnej sekcie Finančnej správy, ktorí predviedli ukážky týkajúce sa činnosti pri zadržaní páchateľa, činnosť psov pri vyhľadávaní psychotropných látok a boj zblízka.

 


Vojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnáziumVojaci zavítali na gymnázium

Autor: por. Michaela BUGYIOVÁ , Foto: npor. Martin PIZÚR - Dátum: 25.05.2016
Čítanosť: 4415
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share