Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Sústredený výcvik ostreľovačov


Sústredený výcvik ostreľovačov

Za riadenia zástupcu veliteľa roty bojovej podpory 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov (21.zmpr) nadporučíka Martina Staška a veliaceho poddôstojníka 21.zmpr štábneho nadrotmajstra Daniela Činčára sa v dňoch 16.-17. júna  uskutočnil sústredený výcvik ostreľovačov 21.zmpr. Elitní strelci 21.zmpr si počas výcviku najprv precvičili a  zdokonalili streľbu z ostreľovacej pušky, ktorá je ich primárnou zbraňou, ale i z pištole, ktorá je sekundárnou zbraňou každého ostreľovača.

Nasledovalo precvičovanie taktiky, kde ostreľovači 21.zmpr najskôr prijali bojovú úlohu a následne sa po jej vyhodnotení a naplánovaní presunuli v horskom a zalesnenom teréne po určenej trase. Po dosiahnutí finálneho palebného postavenia si precvičili činnosti pozorovania, identifikácie a eliminácie určeného cieľa. Nechýbal výcvik taktiky ostreľovača v prípade jeho odhalenia, kde je ostreľovač nútený použiť únik a vyhýbanie. A napokon im riadiaci výcviku pripravili aj nácvik zberu materiálu so spravodajskou hodnotou a vyťaženie spravodajských informácií od zajatcov.

A aj keď dal výcvik všetkým ostreľovačom zabrať, nik z nich si nesťažoval. „Sú to predsa profesionáli“, uviedol nadporučík Martin Staško a dodal, že „všetky úlohy, ktoré sme pre nich mali pripravené  zvládli a som presvedčený, že sú v rámci našich možnosti vycvičení na veľmi dobrej úrovni. Je radosť pripravovať a riadiť výcvik týchto profesionálnych vojakov.“

Za najlepších ostreľovačov výcviku určil štábny nadrotmajster Daniel Činčár slobodníka Ladislava Kovácsa z 1. mechanizovanej roty a desiatnika Branislava Nehéza z roty bojovej podpory.


Sústredený výcvik ostreľovačovSústredený výcvik ostreľovačovSústredený výcvik ostreľovačovSústredený výcvik ostreľovačovSústredený výcvik ostreľovačovSústredený výcvik ostreľovačovSústredený výcvik ostreľovačov

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: 21.zmpr - Dátum: 22.06.2016
Čítanosť: 6277
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share