Preskocit navigáciu

Michalovskí delostrelci na oslavách SNP .


Michalovskí delostrelci na oslavách SNP .
Osláv Slovenského národného povstania (SNP) v Humennom sa 26. augusta zúčastnili aj príslušníci Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach.
 
Pri príležitosti 72. výročia SNP sa v Humennom pri Pamätníku vďaky na Námestí slobody konal pietny akt kladenia vencov. K dôstojnému priebehu pietneho aktu, za účasti  verejnosti, prispeli aj michalovskí delostrelci. Organizátormi akcie bolo mesto Humenné a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Humennom. Prítomní predstavitelia samosprávy a štátnej správy, ako aj zástupcovia podnikov a organizácií pôsobiacich v meste a okolí touto cestou vzdali česť pamiatke všetkým účastníkom protifašistického odboja.  
 
       Delostrelci z Michaloviec už niekoľko rokov pravidelne prispievajú svojím podielom k dôstojnému zabezpečeniu osláv v Humennom. Slovenské národné povstanie je jedna z najvýznamnejších udalosti našich novodobých dejín, k jeho odkazu sa hrdo hlásia aj michalovskí delostrelci.

Michalovskí delostrelci na oslavách SNP Michalovskí delostrelci na oslavách SNP Michalovskí delostrelci na oslavách SNP Michalovskí delostrelci na oslavách SNP

Autor: čat. Marián Marcin , Foto: rtn. Viliam Antal - Dátum: 26.08.2016
Čítanosť: 3558
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share