Preskocit navigáciu

Slovenský štít 2016 - Česť a povinnosť


Slovenský štít 2016 - Česť a povinnosť

Kontrolu činnosti bojových jednotiek a plnenie operačných úloh dňa 8. októbra osobne vykonal v priestoroch Akadémie Ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši prvý zástupca náčelníka Generálneho štáb OS SR generálporučík Pavel Macko, ktorý je zároveň aj riadiacim veliteľsko-štábneho cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016.

Spolu s veliteľom PS OS SR generálmajorom Ondřejom Novosadom, ktorý je riadiacim hodnotiaceho tímu v rámci SLOVAK SHIELD 2016, boli tímom veliteľa brigády brigádneho generála Martinom Stoklasom oboznámení s priebehom cvičenia reflektujúceho identifikované hrozby v prebiehajúcich konfliktoch.

Zároveň vyjadrili presvedčenie, že cvičiace jednotky, ktoré sú vytvorené na základe veliteľstva prešovskej mechanizovanej brigády posilnené o príslušníkov z armád Čiech, Maďarska, Nemecka, Poľska a USA a ktorých skúsenosti sú pre slovenských vojakov prínosom, doteraz stanovené úlohy splnili na výbornej úrovni.

Veliteľ prešovskej brigády hodnotí doterajšiu spoluprácu s členskými krajinami NATO ako úspešnú. „S našimi partnermi, s ktorými ochraňujeme hranice Slovenskej republiky v rámci cvičenia, sme si okrem zjednotenia konkrétnych činnosti, zladili aj kvalitu plnenia stanovených úloh“ dodal brigádny generál Stoklasa.


Slovenský štít 2016 - Česť a povinnosťSlovenský štít 2016 - Česť a povinnosťSlovenský štít 2016 - Česť a povinnosťSlovenský štít 2016 - Česť a povinnosťSlovenský štít 2016 - Česť a povinnosťSlovenský štít 2016 - Česť a povinnosťSlovenský štít 2016 - Česť a povinnosť

Autor: PAO 2.mb , Foto: PAO 2.mb - Dátum: 08.10.2016
Čítanosť: 3101
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share